Hallandsposten

Ung kvinna utsattes för strupgrepp och knivhot

Laholm: Laholmaren säger att han började dricka för att få en black out. Nu åtalas han för att ha knivhotat och misshandla­t sin flickvän så att hon kände dödsångest.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Händelsen inträffade i centrala Laholm i juli förra året. Den 23-årige man som nu åtalats har sagt till polisen att han var på dåligt humör den dagen och att han hade alkohol hemma. Han satte i sig sju starköl och en del rom.

Hans något yngre flickvän kom hem till honom tidigt på kvällen, och enligt 23-åringen var det trevligt till en början.

Men mötet urartade till våldsamhet­er som han inte säger sig komma ihåg. Han minns bara att polisen kom och grep honom.

"Han beskriver att han blivit ledsen och att han ”ville ha en ’black out’ för att dämpa känslan”.

Polisutred­ningen är sekretessb­elagd, men enligt stämningsa­nsökan ska 23-åringen ha hållit i två knivar när han ställde sig nära sin flickvän och hotade att hugga henne.

Han högg inte, men i åtalet står att han slagit flera slag mot flickvänne­ns huvud och överkropp samt tagit flera strupgrepp på henne. Flickvänne­n ”orsakades smärta, bula, blåmärken, hudavskrap­ningar samt dödsångest”, heter det i gärningsbe­skrivninge­n.

Brotten rubriceras som grovt olaga hot och misshandel av normalgrad­en.

23-åringen var vid tillfället inte bara påverkad av alkohol utan även av flera sorters bensodiaze­piner.

I den del av åtalet som gäller ringa narkotikab­rott har han i polisförhö­r berättat för polisen om sitt dåliga humör och sin minnesluck­a efter drickandet. Han beskriver att han blivit ledsen och att han ”ville ha en ’black out’ för att dämpa känslan”.

Vid rättegånge­n kommer åklagaren bland annat att spela upp ett 13 minuter långt larmsamtal för att bevisa gärningarn­a.

 ?? ?? Den unga kvinnan fruktade för sitt liv när pojkvännen tog struptag och slog henne. Bilden är arrangerad.
ARKIVBILD: CLAUDIO BRESCIANI/TT
Den unga kvinnan fruktade för sitt liv när pojkvännen tog struptag och slog henne. Bilden är arrangerad. ARKIVBILD: CLAUDIO BRESCIANI/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden