Hallandsposten

Inbrott i Ava veterinärk­linik – datorer samlades i sopsäckar

Skottorp: Under natten till torsdagen har det varit inbrott i Ava veterinärk­linik i Skottorp. Klinikens datorer har samlats ihop i soppåsar, men inbrottstj­uvarna verkar ha blivit avbrutna mitt i stölden.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

En anställd upptäckte inbrottet när hon kom till jobbet vid tjugo i åtta på morgonen.

– De har tagit sig in och vi har polisens tekniker på plats just nu. Vi har inte rört någonting eftersom de håller på och undersöker, säger Sara Steen, en av de ansvariga på Ava.

Dörren till ett uterum stod öppen när personalen anlände. Därifrån hade gärningsmä­nnen tagit sig in i lokalerna genom att bryta upp en låst ytterdörr.

– Man har varit i stora delar av lokalerna, dragit ut lådor och tillgripit gods, säger Christer Andersson vid Laholmspol­isen.

Exakt vad tjuvarna fått med sig är dock oklart i nuläget.

– Troligen har de blivit avbrutna. Två stycken laptops låg på golvet i sopsäckar och man hade flyttat på andra laptops. Det verkar som att

BILD: JOHAN NILSSON/TT

man har packat för att ta med sig det här men av någon anledning avbrutit och lämnat platsen.

Ava veterinärk­linik ligger i den norra utkanten av samhället.

– Skottorp är ganska lugnt nattetid. Är det någon som sett något anmärkning­svärt är det tacksamt för oss att få reda på det, säger Christer Andersson.

Sara Steen konstatera­r att smådjurskl­iniken måste planera om dagen på grund av inbrottet.

– Vi har spärrat av vissa rum som de har varit i och anpassat kliniken efter vad vi kan använda. Vi har bokat om lite patienter. Vi får försöka göra en vanlig vardag av det så gott vi kan.

Hur påverkas ni själva?

– Man blir irriterad och frustrerad, men inte mer än så. Tyvärr är det inte alltför ovanligt att det är inbrott här och där, säger Sara Steen.

Ava veterinärk­linik utsågs till Årets företagare i Laholm 2022 och har verksamhet­en har varit förskonad från inbrott tidigare.

En gömd strömbryta­re kunde snabbt återställa ekipaget till normal lastbilsha­stighet.

BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING

 ?? ?? Delar av veterinärk­liniken var avspärrad på torsdagen under tiden som polisen undersökte lokalerna efter inbrottet.
Delar av veterinärk­liniken var avspärrad på torsdagen under tiden som polisen undersökte lokalerna efter inbrottet.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden