Hallandsposten

Lantlig spis flyttar ihop med gårdsbutik

Våxtorp: Det började som ett samarbete strax före nyår. Nu väljer Izabella Wilhelmsso­n Hallum att flytta sin verksamhet Lantlig spis till Vallängens gårdsbutik. – Jag kommer att få mycket bättre förutsättn­ingar här, säger hon.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Izabella Wilhelmsso­n Hallum slog upp portarna till Smaklig spis hemma på gården i Fladalt i oktober i fjol. Efter bara ett halvår får alltså butiken ny adress – Vallängens

gård, som ligger strax utanför Våxtorp.

– Det började med att Roger Larsson (som äger Vallängens gårdsbutik tillsamman­s med Martina Johansson) kontaktade mig i december. Han hade hört att jag skulle ha nyårsmeny till försäljnin­g och undrade om jag skulle kunna tänka mig ett samarbete. Det slutade med att jag använde Vallängens kött i min meny, säger hon.

Sedan dess har samarbetet utökats.

– För några helger sedan sålde Isabella sina smörrebröd här och det blev stor succé både för henne och för oss, säger Roger Larsson och Izabella Wilhelmsso­n Hallum fyller i:

– Inför lördagen hade jag gjort 80 smörrebröd och de var slutsålda 20 minuter efter öppningen.

Den 23 mars blir det stor inflyttnin­gsfest i Vallängens gårdsbutik.

– Då kommer vi för första gången att slå ihop våra verksamhet­er på allvar. Det blir bland annat smörrebröd, bröd från Vallängens eget bageri och naturligtv­is kött. En nyhet är att vi även kommer att börja sälja en del mejeriprod­ukter, säger Roger Larsson.

Izabella Wilhelmsso­n Hallum betonar att hon inte kommer att avveckla sin verksamhet helt i Fladalt.

– Det blir en del förbokade event som kommer att äga rum där. I övrigt kommer dock det mesta att ske här. Här jag får jag tillgång till större kök och försäljnin­gsyta. Dessutom ska det bli kul att få jobba ihop med Roger och Marina. Ibland har jag känt mig lite ensam i butiken i Fladalt, säger hon.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Roger Larsson och Izabella Wilhelmsso­n Hallum laddar för inflyttnin­gsfest i Vallängens gårdsbutik.
BILD: JERRY CARLSSON Roger Larsson och Izabella Wilhelmsso­n Hallum laddar för inflyttnin­gsfest i Vallängens gårdsbutik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden