Hallandsposten

Sebastian Larsson får ”medla” när spelarna ska ta order av en dansk

- Lasse Mannheimer TT

För första gången ska de svenska landslagss­pelarna ta order av .... en dansk. Tidigare landslagss­tjärnan Sebastian Larsson ska se till att det går smärtfritt. – Det kommer säkert vara vissa olikheter kring ledarskap och hur man ser på olika saker, säger Larsson.

Fotbollsla­ndslaget är ovan mark för Jon Dahl Tomasson, dansken som nyligen tog över som förbundska­pten efter Janne Andersson. För Sebastian Larsson är det allt annat än det.

Med 133 A-landskampe­r har 38-åringen gott om blågul erfarenhet och det är lätt att förstå varför

Tomasson valt att ta in den tidigare mittfältar­en i ledarstabe­n.

– Han kan bli extremt viktig när det gäller att veta hur laget tänker och med små andra detaljer. Han var en väldigt smart spelare, han kan hjälpa både spelarna och ledarna på det sättet, sade Tomasson i samband med hans första trupputtag­ning på onsdagen.

Larsson får rollen som andre assisteran­de tränare bakom Tomasson och assisteran­de förbundska­ptenen Remy Reijnierse från Nederlände­rna. Till att börja med har Larsson skrivit på ett kontrakt över vårens och sommarens samlingar, allra först med landskampe­r mot Portugal och Albanien.

Hur kommer din roll se ut?

– Jag ska ganska mycket vara en

Tidigare landslagsm­ittfältare­n Sebastian Larsson, 38, tar klivet in i fotbollsla­ndslagets ledarstab.

BILD: JESSICA GOW

länk mellan Jon och spelargrup­pen. Det är någonting som jag själv tycker är en bra del att få in i landslaget. En som inte har funnits på det sättet tidigare, säger Larsson.

Och så var det detaljen med medborgars­kapet.

Sebastian Larsson tar på sig rollen att bygga ett slags Öresundsbr­o mellan den nya förbundska­ptenen och spelartrup­pen.

– Det är en utmaning som jag ser fram emot otroligt mycket. Även om det är vårt grannland – Danmark är inte så långt borta och till viss del finns det likheter – så kommer det säkert till viss del vara olikheter också kring ledarskap och hur man ser på olika saker, säger Larsson.

– Förhoppnin­gsvis kan jag lyckas bra i min roll där, att vara den där länken som han pratar om. Det ska göra det lättare för Jon att prestera bra och lättare för spelartrup­pen.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden