Hallandsposten

Björn och Benny-kavalkad till Laholms teater

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Konserten med musik av Benny Andersson och Björn Ulvaeus har gått för fulla hus på olika scener i Göteborg. Nu kommer den för första gången till Laholm. På allmän begäran.

2014 gick musikalen Kristina från Duvemåla på Göteborgso­peran. Jacob Andréas och Josefine Isaksson hade rollerna som Karl-oskar och Kristina.

När det var klart tog de musiken med sig och skapade en egen konsert: Sånger från Duvemåla Hage.

– Vi hade jobbat med Björn och Benny i ett antal sammanhang, och Mats Sköldberg på piano har varit med i Chess, säger Jacob Andréas.

– Det här har rullat på i tio år nu och vi har varit runt på alla möjliga ställen. Från att bara vara vi tre har det växt, med stråkar från Göteborgss­ymfonikern­a, fortsätter han.

"Vi har spelat så många gånger, men vi tröttnar aldrig. Det blir nog tio år till.

Efter en konsert i Göteborg förra året kom det fram en man och tyckte att de bara måste spela på Laholms stadsteate­r. Och när Jacob Andréas letade efter en ny bil kom bilsäljare­n Kenneth Camitz (även lokalpolit­iker i Laholm) och sade samma sak.

Sagt och gjort. Nu på lördag kommer Sånger från Duvemåla Hage till Laholm.

– Först var vi lite osäkra på om vi skulle ta med stråkarna dit. Men det har sålt väldigt bra, så nu tar vi med oss stråket och blir lite förstärkta. Det kommer att bli en jättefin kväll, säger Jacob Andréas.

Det är inte bara Kristina från Duvemåla-sånger som står på repertoare­n. Låtar från Abba, Chess och Benny Anderssons orkester ska också spelas.

– Det blir jätterolig­t att få komma till Laholm för första gången. Vi har spelat så många gånger, men vi tröttnar aldrig. Det blir nog tio år till.

Är det utsålt?

– Nej, det finns fortfarand­e biljetter kvar, säger Jacob Andréas.

 ?? ?? Jacob Andréas, Josefine Isaksson med flera uppträder på Laholms stadsteate­r på lördag med Björn och Benny-konserten Sånger från Duvemåla Hage.
BILD: PRESSBILD DUVEMÅLA HAGE
Jacob Andréas, Josefine Isaksson med flera uppträder på Laholms stadsteate­r på lördag med Björn och Benny-konserten Sånger från Duvemåla Hage. BILD: PRESSBILD DUVEMÅLA HAGE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden