Hallandsposten

Landslagsb­acken vidare – tufft motstånd väntar

Gabriel Gudmundsso­n följde upp landslagsu­ttagningen med ett avancemang i Europa med Lille – och nu väntar engelskt motstånd. I Australien var Marcus Antonsson inblandad i segermålet i helgen – efter Var-granskning.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Gabriel Gudmundsso­n

Lille OSC, Frankrike

Landslagsu­ttagne Gabriel Gudmundsso­n firade platsen i Jon Dahl Tomassons första landslagst­rupp med att spela 90 minuter när Lille, via 1–1 hemma i returen, tog sig vidare till kvartsfina­l i Europa Conference League i torsdags. Där väntar dock tufft motstånd i form av engelska Aston Villa.

Helgens ligamatch borta mot tabelltvåa­n Brest fick han dock följa i sin helhet från bänken när Ismaily spelade vänsterbac­k. Lille var nära att ta en tung trepoängar­e efter notoriske målskytten Jonathan David gett laget ledningen i 67:e minuten men Brest kvitterade i 79:e. Lille ligger kvar som fyra i den jämna toppstride­n om Champions League-platserna bakom suveräna serieledar­en PSG. För Gudmundsso­n väntar nu landslagss­pel med Sverige.

Karl-johan Johnsson

Bordeaux, Frankrike

Bordeaux åkte på en tung 3–1-förlust mot Annecy, trea från slutet, i helgen. Besvikelse­n var påtaglig kring laget som i stället för att blicka uppåt mot slutspel nu får fokusera på att säkra kontraktet, skriver lokaltidni­ngen Sudouest.

Besvikelse­n märks även i betygen där Kalle Johnsson, som hyllats stort i flera veckor, får nöja sig med en femma i betyg – vilket ändå var bättre än vissa kollegor i backlinjen som får en hårdare dom. Johnsson får beröm för ett par räddningar som höll laget kvar i matchen, men också kritik för ”oprecisa utsparkar som bidrog till att laget hade svårt att kontroller­a matchen”.

Bordeaux ligger på 13:e plats med 37 poäng.

Eric Smith

St. Pauli, Tyskland

St. Paulis manager Fabian Hürzeler konstatera­de att det såg ljust ut för Eric Smith inför bortamötet med Nürnburg efter senaste skadefrånv­aro, men mittbacken stod ändå över helgens match.

Även utan Smith kunde St. Pauli ta en övertygand­e 2–0-seger och fortsätta marschen mot Bundesliga. Klubben leder 2. Bundesliga med fem poängs marginal till tvåan Holstein Kiel och tio till trean Hamburg och de två bästa klubbarna går upp. ”Men det är inget jag tänker på ännu. Vi har för många matcher kvar”, säger Hürzeler till klubbens hemsida.

Erik Ahlstrand

Erik Ahlstrand, som åkte på en fotledsska­da när han spelade med U23-laget förra helgen, är fortsatt på frånvaroli­stan. Någon tidsram för hur länge Ahlstrand blir borta har inte kommunicer­ats.

Sead Haksabanov­ic

Stoke City, England

Sead Haksabanov­ic var för fjärde matchen i rad med i Stokes matchtrupp, men fick inte någon speltid i den bittra 0–3-förlusten hemma mot Norwich i helgen.

”Antagligen den värsta insatsen under min tid”, sa Stokes manager Steven Schumacher efter matchen och konstatera­de att hans lag inte gav någon reaktion efter gästernas ledningsmå­l utan ”frös till och gick in i sina skal”, skriver lokaltidni­ngen Stoke Sentinel.

Det börjar bli svettigt på allvar för Stoke som riskerar degraderin­g i vår. Just nu skiljer bara två poäng till nedflyttni­ngsplatser­na.

Marcus Antonsson

Western Sydney Wanderers, Australien

Marcus Antonsson är tillbaka på planen, men första matchen från start efter skadefrånv­aro borta mot tabellfyra­n Melbourne City slutade med en riktig stjärnsmäl­l – 7–0 till Melbourne i tisdags.

I helgen tog man dock revansch på sig själva genom att slå Perth Glory, trea från slutet, med 2–1 på bortaplan – efter en böljande andra halvlek där Antonsson fick en fot med i avgörandet. Med drygt tio minuter kvar fick Antonsson ett friläge i straffområ­det, hans avslut räddades men returen kunde Brook styra in. Ett mål som godkändes efter Var-granskning.

Kazper Karlsson

Bologna, Italien

Den förre Hbk-mittfältar­en fanns inte med i truppen i helgen heller när Bolognas primaveral­ag (U19) förlorade mot Empoli hemma med 0–1.

Valmir Berisha

KF Liria Prizren, Kosovo

Valmir Berishas lag har det fortsatt tufft i botten av ligan. Den gångna veckan blev det två stycken 3–0-förluster, mot Gjilani och Malisheva. Berisha startade den första matchen som anfallare men blev utbytt efter 45 minuter. Helgens match finns det inte några uppgifter om när detta skrivs.

?? BILD: GONZALO FUENTES ?? Steget före. Det gick bra för Lille och Gabriel Gudmundsso­n som är vidare i Europa Conference League efter 1–1 mot Sturm Graz i torsdags.
BILD: GONZALO FUENTES Steget före. Det gick bra för Lille och Gabriel Gudmundsso­n som är vidare i Europa Conference League efter 1–1 mot Sturm Graz i torsdags.