Hallandsposten

Isabell från Halmstad är med i nya ”Paradise”

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se

Nu startar snart den andra säsongen av den ”snällare” versionen av ”Paradise” och en av deltagarna åkte direkt från Högskolan i Halmstad till lyxhotelle­t i Mexiko.

Efter åratal av diskussion­er om innehållet i ”Paradise hotel” fattades för ett par år sedan beslut om att pausa programmet. Den stora droppen var fall av sexuella övergrepp från en av deltagarna. Som ett svar på kritiken valde man att göra om formatet till att bli ”snällare”, med mindre alkohol till deltagarna och separata sängar.

Den här varianten av programmet kallades kort och gott ”Paradise” och nu kommer säsong 2, som har premiär den 9 april. En av deltagarna är Isabell Danielsson. Efter att de senaste åren ha pluggat på Högskolan i Halmstad har hon nu fått jobb som sjuksköter­ska på Sahlgrensk­a i Göteborg. När studierna var klara väntade direkt nästa äventyr:

– Jag har alltid velat vara med i ”Paradise” och tyckte att det passade bra i livet att söka. Jag tycker att de har gjort om det bra, att produktion­en är måna om att allting ska ske med samtycke och att alla ska må bra.

Det finns flera olikheter mellan de bägge formaten, berättar hon.

– Den stora skillnaden är att man kan bilda par med vem som helst: kille–kille, tjej–tjej, tjej–kille. Och att det krävs ett starkare samtycke innan nånting intimt händer. Första säsongen blev ganska överdrivet PK, men det har de släppt lite inför vår säsong. De har också pushat för att det ska bli mer drama och intriger – vilket det blev…

Vad är det som har lockat med att söka till programmet?

– Jag har alltid dragits till drama. Inte nödvändigt­vis att det är jag som skapar det, men jag blir alltid indragen i det. Jag får väl en liten kick av det.

– Sedan värmen, solen och att få göra nånting helt nytt, som inte alla gör. Jag dras inte till Svensson-livet om man säger så…

Programmet spelades in i Mexiko, i samma hus som första säsongen av ”Paradise” utspelade sig.

– Det var typ som jag tänkt mig, men mycket mer känslor. Allting blev mycket starkare än vad man tänkte sig där inne. Stressen man hade varje dag går inte att föreställa sig. Men det var lika roligt som man tänkte att det skulle vara. Och drama från alla håll och kanter.

Samtidigt som den nya säsongen ska börja sändas håller man även på att spela in en ny säsong av det andra formatet, ”Paradise hotel”, som just nu promotas mycket från Viaplay.

– Det är kul, men de lägger ut väldigt mycket om det, som inte är färdigt än och väldigt lite tid på våran säsong. Vilket är väldigt frustreran­de.

Till skillnad från originalet ska ”Paradise” inte sändas i TV3 eller på Viaplay, utan på streamingt­jänsten Pluto TV.

– Det är tråkigt att inte Viaplay ska sända det, men samtidigt är det gratis att kolla på Pluto, vilket gör att alla kan se det. Så jag hoppas att så många som möjligt ger det en chans. Man behöver inte vänta på nya ”Paradise Hotel” för att se drama, intimitet och intriger.

 ?? BILD: PLUTO TV/PRESSBILD ?? Isabell Danielsson från Halmstad deltar i vårens säsong av ”Paradise”.
BILD: PLUTO TV/PRESSBILD Isabell Danielsson från Halmstad deltar i vårens säsong av ”Paradise”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden