Hallandsposten

17-åring anhållen misstänkt för flickmord i Mark

- Jens Bornemann TT

Den tonårsflic­ka som varit försvunnen i Marks kommun har hittats död. En 17-årig pojke sitter anhållen misstänkt för mord. Under tisdagen genomförde polisen flera insatser i Skene.

Den 17-åriga flickan sågs senast vid sin skola vid 14.30 i torsdags.

Strax efter klockan 20 på måndagskvä­llen hittade polisen en död person – som nu är identifier­ad som den 17-åriga flickan.

”Under måndagskvä­llen hittades en avliden person som nu är identifier­ad som den försvunna flickan”, skriver Åklagarmyn­digheten i ett pressmedde­lande.

”Det är med tungt hjärta vi behöver informera om att en av eleverna på Marks gymnasium, sent i går kväll blev funnen död”, skriver kommunen på sin hemsida.

Skolans personal har informerat­s om händelsen och skolan har kallat in sin krislednin­g. Enligt polisen är anhöriga underrätta­de.

En 17-årig pojke sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar till brott.

– Jag kan inte säga något på grund av förundersö­kningssekr­etess utan jag får hänvisa till åklagaren, säger pojkens advokat Magnus Gabrielson.

Åklagaren Nina Friman Björk uppger för P4 Sjuhärad att hon inte kan gå in på eventuell dödsorsak eller vilken relation den misstänkta pojken kan ha haft till flickan.

Under tisdagseft­ermiddagen pågick flera insatser på olika adresser i kommunen.

– Det är utrednings­arbete kopplat till ärendet. Vi är på plats på lite olika adresser för att säkra upp förundersö­kningen, säger Stina Frenning, polisen, till Expressen.

– Det görs husrannsak­ningar i bostäder under dagen, där man kan se om man kan hitta något på den misstänkte gärningsma­nnens och 17-åringens rum, säger Thomas Fuxborg, på polisen.

På tisdagsför­middagen var även område runt fyndplatse­n i Skene fortfarand­e avspärrat. Under dagen ska en fortsatt brottsplat­sundersökn­ing genomföras.

– Vi säkrar spår på brottsplat­sen. Vi söker efter spår som gärningsma­nnen kan ha lämnat, säger Thomas Fuxborg.

Enligt uppgifter till Aftonblade­t var det efter förhör med den misstänkte som sökinsatse­n riktades in mot ett visst område.

Kommunen har utsett en plats utanför skolan där det finns möjlighet att lägga blommor och där kommer även personer från kommunens krisstöd att finnas.

 ?? BILD: ADAM IHSE ?? Blommor utanför gymnasiesk­olan i Marks kommun med anledning av att en 17-årig flicka hittades död på måndagskvä­llen. En jämnårig pojke är anhållen misstänkt för mord.
BILD: ADAM IHSE Blommor utanför gymnasiesk­olan i Marks kommun med anledning av att en 17-årig flicka hittades död på måndagskvä­llen. En jämnårig pojke är anhållen misstänkt för mord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden