Hallandsposten

Vill se nytt Sm-slutspel: ”Vi behöver tuffare matcher”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Hylte/halmstad är med stormsteg på väg mot Sm-semifinal. Malmö blev än en gång en munsbit och nu höjs röster för en förändring av slutspelet. – Vi behöver tuffare matcher. Jag gillar slutspelss­ystemet som finns i Holland, säger H/h-tränaren Almir Ljutovac.

Hylte/halmstad vann enkelt den första matchen i Malmö i söndags och hade en nästan lika lätt resa mot 2–0 i matcher hemma i Halmstad arena på tisdagskvä­llen.

Det mest spännande som hände var att hemmalaget bytte ut nästan hela förstasexa­n jämfört med förra matchen – och vann stort ändå.

– Det händer lite för ofta att kvartsfina­lerna på herr- och damsidan blir odramatisk­a och i dag blev det antiklimax när Malmö hade flera spelare borta på grund av skador och sjukdomar, säger Almir Ljutovac.

I Sverige går åtta av elva lag till slutspel och så har det varit ett tag nu. Ljutovac har inte något emot en förändring. Han har tittat på hur slutspelet ser ut i Holland och tycker att det verkar spännande.

– Topp 4-lagen i ligan spelar en egen serie där de två bästa går till semifinal medan trean och fyran spelar kvartsfina­l mot ettan och tvåan i den andra gruppen där lagen 5–10 i grundserie­n deltar.

– Ett sånt system skulle ge tuffare möten på den nivå lagen håller och vara mer modernt. Jag tycker det hade varit bra om svensk volleyboll tänkt utanför boxen, funderar Ljutovac.

Sveriges nye förbundska­pten på herrsidan, meriterade holländare­n Gido Vermeulen, kommer till Örnahallen på söndag för att se kvartsfina­l 3.

– Då hoppas jag att Malmö ställer ett bättre lag på benen så det blir lite kamp.

Norrmannen Eirik Holst Kavli var bäst i Hylte/halmstad med 15 poäng – strax före Kasper Benjaminss­on på 13.

– Trots allt är det inte svårt att vara nöjd med resultatet. Vi leder från start i varje set och vinner sedan stort. Det var kanske svårt att ha rätt

attityd i dag, men det blev mycket bättre när Rune (Andreas, passaren) kom in mitten av andra set.

 ?? BILD: TOBIAS STERNER ?? Norrmannen Eirik Holst Kavli blev poängbäst när Hylte/halmstad på nytt körde över Malmö i Sm-kvartsfina­len i volleyboll.
BILD: TOBIAS STERNER Norrmannen Eirik Holst Kavli blev poängbäst när Hylte/halmstad på nytt körde över Malmö i Sm-kvartsfina­len i volleyboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden