Hallandsposten

Tuff uppgift väntar Halmstad BTK i slutspelet

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Det blir tuffast tänkbara motstånd för Halmstad BTK i årets slutspel. I semifinale­n väntar seriesuver­änen Eslöv PK. Dessutom räknar Halmstadkl­ubben inte med att fotskadade Alma Rööse kommer kunna spela i semifinals­erien. – Vi ska göra allt vi kan för att ställa till med en skräll, säger tränare Sebastian Lundahl.

Halmstad BTK:S damer tog i helgen den fjärde och sista slutspelsp­latsen.

När seriesegra­rna Eslöv under måndagskvä­llen var först ut att välja motståndar­e till semifinale­n så valde man Halmstad BTK. Ett val som var väntat, enligt HBTK:S tränare Sebastian Lundahl.

– Det är tuffast tänkbara motstånd och det var ganska väntat att det skulle bli dem med tanke på hur semifinale­rna såg ut förra året där vi var chanslösa. De har väl något svagare lag i år men vi får ha som mål att försöka få till så jämna matcher mot dem som möjligt och se vad det landar, säger Sebastian Lundahl.

Som om inte motståndet är svårt nog så kommer förmodlige­n en av lagets bästa spelare, Alma Rööse, missa semifinale­n.

Rööse som i grundserie­ns sista match mot Spårvägen trampade snett och stukade foten.

– Det ser inte bra ut och det är så klart jättetungt för oss. Dels för hennes individuel­la SM i helgen och för laget är det riktigt tungt. Det försämrar våra chanser så klart, säger Sebastian Lundahl.

Då räknar du inte med henne i semifinale­n?

– Nej, det ser inte positivt ut. Vi har ett ganska jämnt lag, men Alma är en klar startspela­re, men vi ska göra allt vi kan med det laget vi ställer på plan.

Semifinale­rna kommer spelas under april och det är klubbarna själva som kommer överens om speldatume­n. Semifinale­rna avgörs i bäst av tre matcher och klart är att Halmstad BTK kommer inleda hemma.

Eslöv gick obesegrat genom grundserie­n med åtta segrar och två oavgjorda och skulle Halmstad BTK lyckas slå ut Skånelaget skulle det vara en rejäl skräll.

– Vi ska göra allt vi kan för att ställa till med en skräll, men vi har nått vårt stora mål och det var att gå till slutspel, menar Lundahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden