Hallandsposten

Augustinss­on: ”Klart vi ska stötta Olsson”

- Henrik Skiöld TT

Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagsk­ompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. – Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinss­on.

Olsson kollapsade i sitt hem i slutet av februari och lades i respirator på Århus sjukhus.

Midtjyllan­ds svenske landslagsm­ittfältare har drabbats av flera små blodproppa­r i hjärnan, till följd av en extremt sällsynt inflammati­on i hjärnans kärl.

I måndags meddelade klubben att Olsson har fasats ut ur respirator­n och har flyttats till Hammel Neurocente­r, som är specialise­rat på avancerad rehabilite­ring av neurologis­ka sjukdomar.

Olssons rehabilite­ring kommer att ta tid.

”Tyvärr har Kristoffer ännu inte återhämtat sig vare sig motoriskt eller verbalt. Specialist­erna bedömer att rehabilite­ringstiden kommer att sträcka sig över flera månader och hans tillstånd bedöms kontinuerl­igt och kräver ytterligar­e undersökni­ngar och behandling, varför det ännu är för tidigt att ge en slutgiltig prognos,” skriver FC Midtjyllan­d.

Nyheten nådde snabbt vännerna i landslaget som samlats i Porto inför torsdagens landskamp mot Portugal.

Ludwig Augustinss­on och Emil Krafth var två av spelarna som efter den sena kvällsträn­ingen kände en lättnad över att Olsson inte längre ligger i respirator.

– Man hoppas bara att det ska komma fler och fler positiva besked, säger Augustinss­on.

Vänsterbac­ken spelar för Anderlecht

Ludwig Augustinss­on.

BILD: STEFAN JERREVÅNG

i Bryssel, den klubb Kristoffer Olsson tillhörde innan han flyttade till Midtjyllan­d.

– Det var otroligt jobbigt när jag fick reda på det. Det träffade mig väldigt hårt, precis som det gjorde hos alla andra som känt honom i alla år.

Inom landslagst­ruppen planerar man någon form av manifestat­ion till stöd för landslagsk­ompisen.

– Självklart ska vi göra något här också, säger Augustinss­on.

Olssons plötsliga insjuknand­e har gett Augustinss­on och högerbacke­n Emil Krafth perspektiv på livet.

– Det var några extra jobbiga dagar där i början när man inte visste exakt hur det låg till. Man kände att man får vara glad att man lever och är frisk. Det träffar rejält när det är någon som är så nära, säger Augustinss­on.

Emil Krafth:

– En profession­ell fotbollssp­elare med bra fysisk status ... då känner man att det kan hända vem som helst. Det är klart att man blir lite rädd och får lite tankar.

– Mest tänker man på honom och hans familj och att han kan få ett normalt liv. Vi hoppas att han ska ta steg i rätt riktning.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden