Hallandsposten

Olyckan i arenabadet fick lycklig utgång

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Halmstad: Det barn som hamnade under vattnet på arenabadet i Halmstad och fördes med ambulans till sjukhuset under tisdagen fick lämna sjukhuset på onsdagen. – Barnet har inte fått några skador, säger Marianne Kondrup, kommunikat­ionschef på Hallands sjukhus.

Det var under tisdagen som ett barn hamnade under vattnet i arenabadet i Halmstad och badhuspers­onalen fick genomföra en räddningsi­nsats.

Enligt polisens presstales­person Stefan Gustafsson rörde det sig om ett hjärtstopp eller någon typ av sjukdomsfa­ll och barnet fördes med ambulans till sjukhuset.

Under onsdagen kom lugnande besked från kommunikat­ionschef Marianne Kondrup på Hallands sjukhus.

– Barnet har inte fått några skador och kommer att få lämna sjukhuset i dag, sade hon.

Arenabadet stängde direkt efter incidenten men höll öppet som vanligt på onsdagen.

– Vi förhåller oss till de rutiner som finns vilket innebär att vi stänger badet när det inträffat något tillbud. De som inte känner att de badat klart får en fribiljett till en annan dag, säger Lovisa Aldrin, enhetschef på Halmstad arena bad och berömmer personalen efter deras räddningsi­nsats.

– De är inte på jobbet i dag (onsdag) men jag har pratat med dem och de mår okej och ska vara stolta över att de lyckades med insatsen. Det är inte jättesälla­n personalen plockar upp personer från botten, men det är inte vanligt att man måste tillkalla ambulans.

Lovisa Aldrin berättar också att personalen kontinuerl­igt får utbildning i livräddnin­g.

– Det är alltid glädjande när rutinerna fungerar bra, sedan handlar det om att ta hand om personalen och se till att de mår bra och att de får den hjälp de behöver om man mår dåligt, säger hon.

 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO ?? Barnet som fördes med ambulans till sjukhus efter ett drunknings­tillbud i Halmstad arena bad fick åka hem under onsdagen.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO Barnet som fördes med ambulans till sjukhus efter ett drunknings­tillbud i Halmstad arena bad fick åka hem under onsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden