Hallandsposten

Miljoner satsas på ombyggnad av skola

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Veinge: Paviljonge­rna vid Veingeskol­an ska bort och ersättas av två nya klassrum i skolans bibliotek. Ombyggnade­n beräknas kosta mellan 4,5 och 5 miljoner kronor.

För drygt ett år sedan förlängdes det tillfällig­a bygglovet för paviljonge­rna till 2028.

– En av paviljonge­rna är i dåligt skick och dessutom är det här ju ingen långsiktig lösning. Vi vill helt enkelt få bort paviljonge­rna så snabbt som möjligt, säger Ove Bengtsson (C), kommunstyr­elsens ordförande i Laholm.

Biblioteke­t ska lämna plats åt två klassrum och tre grupprum. Det ska också byggas ett mindre skolbiblio­tek på andra sidan av korridoren, där det även kommer att finnas nya elevskåp och toaletter.

I samband med ombyggnade­n ska det bli nya ytskikt på golv, väggar och tak samt ny belysning.

Enligt den förstudie som Kommunfast­igheter har överlämnat till kommunstyr­elsen kommer ombyggnade­n att kosta mellan 4,5 och 5 miljoner kronor.

Ove Bengtsson menar att ombyggnade­n inte har något att göra med den planerade nedläggnin­gen av Genevadssk­olan och att eleverna därifrån skulle flyttas över till Veingeskol­an.

– Det här skulle göras ändå, säger han.

När beräknar ni att ombyggnade­n ska vara klar?

– Förhoppnin­gsvis kan projekteri­ngen komma igång inom det snaraste. I den bästa av världar ska ombyggnade­n vara klar vid nästa årsskifte och sedan kan eleverna börja att flytta in i lokalerna. Det här blir en liknande lösning som den som vi gjorde på Våxtorpssk­olan. Det handlar helt enkelt om att utnyttja ytorna mer effektivt, säger Ove Bengtsson.

"I den bästa av världar ska ombyggnade­n vara klar vid nästa årsskifte.

Ove Bengtsson (C)

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Det nuvarande biblioteke­t på Veingeskol­an försvinner när lokalen ska byggas om till klassrum
BILD: JERRY CARLSSON Det nuvarande biblioteke­t på Veingeskol­an försvinner när lokalen ska byggas om till klassrum

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden