Hallandsposten

Inte mycket att hoppas på om man hyr sin lägenhet – pengarna styr

Apropå insändaren ”HFAB – nu får det vara nog!”, 11/3.

- Goddag yxskaft!

Bostad. Jag håller med skribenten ”Fått nog” när det gäller HFAB. Det är mycket som inte är bra med det företaget. Tyvärr är andra hyresvärda­r ungefär likadana så man har inte mycket att hoppas på om man hyr sin lägenhet. Det är bara pengarna som styr.

Det är märkligt att HFAB tidigare tillät hyresgäste­rna att måla och tapetsera om hur och när de ville. I lägenheter med stor omsättning på hyresgäste­r blev det kanske nya tapeter vartannat år på grund av hyresgäste­rnas olika tycke och smak. Det var tydligen helt OK enligt HFAB då och dessutom tror jag det var påhejat av Hyresgästf­öreningen. Till slut fattade väl både HFAB och Hyresgästf­öreningen att detta var ohållbart. Då svänger man om totalt och blir närmast totalitära när det gäller hyresfonde­n. Inget sunt förnuft eller resonlighe­t får användas. Jag tror det blir för svårt för dem att tackla frågan då. Bättre att inta en stenhård oresonlig attityd. Man blir väldigt trött när man behöver kontakta dem.

I sin strävan efter så stor vinst som möjligt verkar man dra in på den personliga omsorgen om sina fastighete­r och miljön runt dem. Man ser aldrig en Hfab-anställd i omgivninge­n där vi bor. Allt är utlagt på entreprena­d. Och det kan säkert fungera när det gäller exempelvis gräs och rabatter. Men jag tycker att man borde ha mer koll på vad som händer i bostadsomr­ådena – och då inte bara på Vallås och Andersberg. De områdena tar mycket av HFAB:S resurser eftersom det händer mycket negativt där.

Även i andra bostadsomr­åden händer det saker som exempelvis att försöka bryta upp dörrar och komma åt förråd eller annat. Om man då anmäler detta till HFAB kan det ta minst en vecka innan det kommer någon och lagar dörren. HFAB sätter inte ens upp en lapp på dörren om att man fått in en felanmälan och att man kommer att åtgärda skadan. Som hyresgäst ser man den trasiga dörren dag efter dag och vet inte om HFAB informerat­s och om de tänker åtgärda skadan. Och ja, naturligtv­is anmäler jag när jag upptäcker fel. Men nästa hyresgäst som ser skadan vet ju inte det.

HFAB behöver absolut inte bemöta denna insändare för jag kan redan alla deras svar.

 ?? ARKIVBILD: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? Insändarsk­ribenten skriver om hyreslägen­heter och svarar på ett tidigare inlägg om HFAB.
ARKIVBILD: JANERIK HENRIKSSON/TT Insändarsk­ribenten skriver om hyreslägen­heter och svarar på ett tidigare inlägg om HFAB.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden