Hallandsposten

Hammers sköna revansch – avgjorde i förlängnin­gen

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Gammal är äldst! Veteranen Marcus Borgh avgjorde för Hammers efter 4.30 i förlängnin­gen i NKT Arena i Karlskrona och nu är det fördel för Halmstadla­get inför fjärde semifinalm­atchen borta på torsdag kväll. – Vi viker aldrig ner oss utan visar en enorm moral. Det är helt sjukt att se, säger tränaren Jens Berggard stolt.

Så var det det här med bortaspele­t igen! Hammers har varit riktigt starkt utanför Halmstad arena ishall hela säsongen och det har gett självförtr­oende – inte minst i avgörande lägen.

I förlängnin­gen var Hammers det klart bättre laget och avgjorde i samband med en avvaktande utvisning för Karlskrona. I spel sex mot fem höll sig Marcus Borgh framme vid ena stolpen och petade in ett backskott.

– Ibland får man ha lite flyt med sig. Karlskrona hade en chans strax innan segermålet då de träffade stolpen, men det hade varit grymt om de avgjort då. Jag tycker att vi har varit bättre i de två senaste matcherna och vann rättvist idag, säger Jens Berggard.

– Så någonstans blev det en jäkla glädje när Borgh avgjorde. Nu har vi 2–1 i matcher och slipper spela med kniven mot strupen, fortsätter han.

Men det här var länge Karlskrona­s match. Efter en mållös första period tog hemmalaget greppet inför 2500 åskådare när Martin Fransson skickade in 1–0 tidigt i andra perioden.

Och inte blev det bättre för Hammers då Elias Dynell åkte ut för interferen­ce och Alexander Heiver (35.09) utnyttjade situatione genom att trycka in 2–0 från nära håll.

Hammers hämtade sig i alla fall snabbt och bara minuten senare vände lagkaptene­n Robin Dahse runt i hemmalaget­s zon och vispade in reducering­en.

Backklippa­n Jonathan Lundgren kvitterade till 2–2 i början av tredje perioden innan Oscar Hagman såg till att det på nytt blev fördel Karlskrona sju minuter före full tid.

Hammers försökte och försökte, men hade svårt att komma in på mål och med dryga minuter kvar tog bortalaget ut målvakten Jacob Crespin för att spela sex mot fem – och det gav utdelning.

– Jag vågade inte plocka Crespin eftersom Karlskrona hade pucken, men med 1.20 kvar så lämnade han kassen. Som tur var studsade pucken med oss.

48 sekunder från slut höll Albin Blomberg sig framme och satte dit 3–3 efter en minst sagt tilltrassl­ad situation.

Playoff, semifinal 3:5

Därför blev det förlängnin­g för andra matchen i följd.

Karlskrona var starkast senast i Halmstad och vann med 4–3 – den här gången var det Hammers tur att dra det längsta strået.

– Borgh gjorde väl inte någon av sina bästa matcher, men han är rutinerad och höll sig framme vid rätt tillfälle, myser Berggard.

Hammers har nu chans att avgöra i torsdagens match – också den i Karlskrona.

– Det är press på dem nu. Karlskrona har en bra mycket större lönebudget än vad vi har och fansen kräver att de ska gå vidare. Därför gäller det för oss att spela med insidan av huvudet och gå för seger.

 ?? BILD: NICLAS JÖNSSON ?? Marcus Borgh blev stor hjälte när han avgjorde tredje semifinalm­atchen borta mot Karlskrona.
BILD: NICLAS JÖNSSON Marcus Borgh blev stor hjälte när han avgjorde tredje semifinalm­atchen borta mot Karlskrona.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden