Hallandsposten

”Bra att prova något annat”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Stjärnorna Mattias Falck och Kristian Karlsson ställer inte upp i dubbel i SM i Halmstad arena. Men Halmstad BTK har ändå goda medaljförh­oppningar – och hoppas på mycket publik med draget att spela finaler på lördagen. – Det är bra att prova på något annat, säger Fredrik Håkansson.

Halmstad BTK står som arrangör när SM avgörs i Halmstad arena mellan torsdag och söndag.

Med de allra bästa svenska spelarna på plats till skillnad från i fjol när både Mattias Falck och Kristian Karlsson saknades.

– Det är inspireran­de. Det känns som att det var länge sedan alla var med på något sätt så det är alltid bra när man ska ha det på hemmaplan. Vi hoppas att det blir mycket folk på lördag eftermidda­g, säger Fredrik Håkansson.

Då blir det ett rejält finalpass med slutspel i herr- och damsingel samt herr- och damdubbel. En nyhet för året.

– Det brukar vara rätt tomma läktare när man kör igång på söndag så vi försöker samla det på lördag eftermidda­g i stället. Det är bra att prova något annat.

HBTK:S Mattias Falck och Kristian Karlsson ställer bara upp i singel, men inte i dubbel där duon på senare år vunnit både VM och EM.

– Nej, det är för att de har ett tufft schema nu. De kommer precis hem från en stor tävling och ska åka igen på söndag. Singel är viktigast och det kan bli en jädra massa matcher på lördagen så de känner att det är bättre att satsa på en grej.

Själv ställer Fredrik Håkansson upp i dubbel med Wilhelm Kindblad, men huvudfokus är på coachninge­n under SM.

– Ja, det är huvudsyssl­an. Jag tar Kristian och Mattias i första hand så får vi se sen.

Fredrik Håkansson tycker att de båda affischnam­nen ska nå i alla fall semifinal och förhoppnin­gsvis någon finalen.

Och överlag bedömer han att HBTK har goda medaljchan­ser med många deltagare i såväl singel-, dubbel-, mixed, U20 och para-klasserna.

– Vi brukar vara rätt bra på att ta många medaljer. Det var synd att Alma (Rööse) skadade sig, men Stina och Erika har vunnit damdubbeln några år i rad, vi har medaljchan­ser i singel och Simon (Arvidsson) spelar med Elias (Ranefur) i dubbel. Vi har chanser i U20 också. Vi kan ta medaljer överallt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden