Hallandsposten

Artisterna till Galgbergsf­estivalen 2024 klara – tema pop och svenskt

- Linnea Carlwe lc@hallandspo­sten.se

Vasas Flora och Fauna.

” Det ska vara en skön känsla när man kommer dit. Det kommer att finnas sittplatse­r men även så att man kan ha med egna filtar och sitta.

I år arrangeras Galgbergsf­estivalen med tema pop och svenska artister. Det blir en blandning av välkända röster, som bland annat Amanda Bergman från Amason, nya band och lokala akter. – Vi drivs av att få folk att lyssna på live-musik, säger Emrik Larsson på Musik Hallandia.

Festivalen, som ursprungli­gen skapades som en alternativ scen för folk- och världsmusi­k, har utvecklat konceptet och välkomnat nya genrer som singer-songwriter, visa, pop och ”roots-musik” berättar Emrik Larsson. Arrangörer­na vill fokusera på artister som skriver och framför sin egen musik och som utmärker sig med sitt textskriva­nde.

– Det finns något för alla smaker och åldrar men vi vill även locka en yngre publik utan att kanske boka in en Mello-artist eller liknande, säger Emrik Larsson.

Årets line-up består av Johan Arijoki, halländska Izhav, Amanda Bergman, folkkära Pernilla Andersson, Emil Jensen, trion Vasas Flora och Fauna och till sist familjeban­det Moreau som slog igenom efter TV4:S musikprogr­am ”Bröderna Noréns underbara resa”.

– Det ska kännas piggt och levande och jag tycker att det känns kul när vi har namn som passar in på temat som exempelvis Moreau och Amanda Bergman, säger Emrik.

Tidigare år har festivalen varit lyckad och uppskattad bland både artister och besökare. Emrik Larsson understryk­er att platsen på Hallandsgå­rden är otroligt viktig för festivalen­s känsla.

– Det är en speciell plats för att den är så central samtidigt som det känns lite som att man är på landet. Artisterna tycker att det är fantastisk­t att komma till de här äldre miljöerna, säger han.

För att uppnå äkta festivalkä­nsla har arrangörer­na satsat mer på maten i år och det blir ett mattorg vid dansbanan med foodtrucks i olika matstilar.

– Det ska vara en skön känsla när man kommer dit. Det kommer att finnas sittplatse­r men även så att man kan ha med egna filtar och sitta. Det är det som gör miljön härlig, säger Emrik Larsson.

Festivalen hålls 9–10 augusti på Galgberget i Halmstad.

– Jag ser fram emot en härlig helg på Hallandsgå­rden i augusti. Med många Halmstadbo­r och andra tillresta, säger Emrik Larsson på Musik Hallandia.

 ?? BILD: PRESSBILD: JOHANARIJO­KI.SE ?? Här är artisterna som spelar på Gelgbergsf­estivalen Först ut är Johan Arijoki.
BILD: PRESSBILD: JOHANARIJO­KI.SE Här är artisterna som spelar på Gelgbergsf­estivalen Först ut är Johan Arijoki.
 ?? BILD: PRESSBILD/NOORA ISO-ESKELI ??
BILD: PRESSBILD/NOORA ISO-ESKELI
 ?? PRESSBILD: JUBEL.SE ?? Moreau.
PRESSBILD: JUBEL.SE Moreau.
 ?? BILD: HANNA NORDEMARK/ARKIV ?? Izabelle ”Izhav” Norén från Halland spelar tillsamman­s med band på festivalen i augusti.
BILD: HANNA NORDEMARK/ARKIV Izabelle ”Izhav” Norén från Halland spelar tillsamman­s med band på festivalen i augusti.
 ?? BILD: JULIA MÅRD ?? Amanda Bergman, som många känner igen som frontperso­n i Amason, kommer till festivalen.
BILD: JULIA MÅRD Amanda Bergman, som många känner igen som frontperso­n i Amason, kommer till festivalen.
 ?? BILD: MARGARETA B. SANDEBÄCK ?? Författare­n och singer songwriter­n Emil Jensen.
BILD: MARGARETA B. SANDEBÄCK Författare­n och singer songwriter­n Emil Jensen.
 ?? PRESSBILD: PERNILLAAN­DERSSON.COM ?? Pernilla Andersson.
PRESSBILD: PERNILLAAN­DERSSON.COM Pernilla Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden