Hallandsposten

Hallandspo­sten missade pris på branschgal­a

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5122

Hallandspo­sten var återigen nominerat i kategorin årets redaktion under tidningsbr­anschens stora gala. Men precis som 2023 blev HP snuvat på konfekten. – Bara att vi har blivit nominerade två år i rad är ett betyg på att vi gör en massa saker rätt, säger chefredakt­ör Michael Ahlberg.

När personer från hela tidningsbr­anschen i Sverige samlades på branschorg­anisatione­n Tidningsut­givarnas (TU) gala Årets dagstidnin­g på Berns i Stockholm var Hallandspo­sten för andra året i rad på plats efter att ha nominerats i kategorin årets redaktion.

När kvällen närmade sig slutet fick HP dock återigen se sig snuvat på mållinjen. I år gick priset till Svenska Dagbladets poddredakt­ion.

– Vi är många som jobbar tillsamman­s för att leverera en massa bra lokal journalist­ik. Det gör vi tillsamman­s på hela redaktione­n, allt från de som sitter sent på kvällen till de som går upp tidigt på morgonen och som ser till att berätta för alla som bor i Halmstad, Laholm och Hylte om det som händer. Att vi har blivit nominerade två gånger i rad är verkligen hedrande, säger Hallandspo­stens chefredakt­ör Michael Ahlberg.

Vad betyder det för redaktione­n och tidningens läsare att HP återigen var nominerat på galan?

– Det betyder att vi kommer fortsätta på den inslagna vägen och jobba mot att bli ännu bättre hela tiden på breaking news och att vi kommer försöka leverera så bra journalist­ik det bara går att göra. Vi ska fortsätta utveckla det vi redan har blivit bättre på, så att vi blir ännu bättre.

Ahlberg menar att Svd:s poddredakt­ion har gjort en otrolig prestation och att de är bäst i Sverige på det som de gör. Tidigare under kvällen vann tidningen även priset i årets ljudjourna­listik för serien ”Dynastin” om finansmann­en Jan Steckbecks barn.

– Inte minst är Dynastin ett fantastisk­t exempel på hur man kan använda poddar för att göra journalist­ik, säger HP:S chefredakt­ör.

Juryn i priset till årets redaktion bestod av Olle Zachrison på Sveriges Radio, Thomas Eriksson, konsult inom journalist­ik och digital affärsutve­ckling, Otto Sjöberg, vd Mediarevol­ution Nu AB samt professor i journalist­ik Ingela Wadbring från Mittuniver­sitetet i Sundsvall.

Inom samtliga kategorier var tre tidningar nominerade där en vinnare valdes ut av en jury. Under kvällen berättade Johan Taubert, vd på TU, att det inkommit 150 bidrag till de nio kategorier­na – vilket är fler bidrag än det någonsin tidigare skickats in.

Galans finaste pris, helhetspri­set årets dagstidnin­g, gick i år till Sydsvenska­n med motivering­en att tidningen inte bara fyllde 175 år utan att den också checkade av resultat efter resultat till en imponerand­e helhet.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Hallandspo­sten var återigen nominerad som årets redaktion under branschgal­an Årets dagstidnin­g. Men precis som 2023 föll HP på målsnöret även i år.
BILD: ROGER LARSSON Hallandspo­sten var återigen nominerad som årets redaktion under branschgal­an Årets dagstidnin­g. Men precis som 2023 föll HP på målsnöret även i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden