Hallandsposten

Pistolman häktad: ”Han förnekar mordbrand”

Hylte:

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

En man som syntes bära pistol på allmän plats misstänks sedan ha försökt tända eld på sin bostad i samband med en husrannsak­an i Hylte kommun. På fredagen häktades mannen, som är i 30-årsåldern. – Han förnekar, säger mannens advokat.

I onsdags anhölls mannen och på fredagsför­middagen hölls häktningsf­örhandling­en. Halmstads tingsrätt gick på åklagarens linje och häktade mannen fram till den 5 april. Då ska åtal vara väckt.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Han är häktad utan restriktio­ner.

– Han förnekar misstanken om mordbrand. Det är varken visat hur eller var elden har uppstått, så i nuläget finns det ingenting som pekar på att det är han som har orsakat branden. Det kan mycket väl vara en olyckshänd­else, säger Stefan Andersson, mannens advokat.

Kammaråkla­gare Rebecca Steen har en annan bild och förklarar varför misstankeg­raden är på sannolika skäl.

– Det finns ett antal personer som är hörda i utredninge­n och har lämnat trovärdiga berättelse­r kring den misstänkte­s förehavand­en under dagen som ledde fram till denna händelse. Vi har iakttagels­er från räddningst­jänst och polis som ger stöd åt misstanken.

Det var i tisdags eftermidda­g som polisen larmades om att en man med pistol skulle ha befunnit sig på allmän plats i Hylte kommun.

En förundersö­kning om grovt vapenbrott inleddes och polisen beslutade sig för att göra en husrannsak­an på mannens adress. Mannen barrikader­ade sig i då i sitt hem och misstänks sedan ha försökt tända eld på parhuset.

När polisens insatsstyr­ka och räddningst­jänsten fick ut mannen ur bostaden var han medvetslös. Han greps och fick föras till sjukhus. Efter ett tag kunde mannen lämna sjukhuset och i dag sitter han i häktet.

– Han har inga fysiska skador som kräver sjukhusvår­d. Det var en väldigt begränsad brand som uppstod och brandutvec­klingen ledde inte till några rökskador, säger Stefan Andersson.

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Häktningsf­örhandling­en hölls på fredagen vid Halmstads tingsrätt.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Häktningsf­örhandling­en hölls på fredagen vid Halmstads tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden