Hallandsposten

Träningsma­tch Andra raka 0–4-smällen för HBK: ”Oroar mig inte alls”

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

En halv sannolik premiärelv­a saknades av olika skäl. Då åkte Halmstads BK på andra raka 0–4-förlusten i genrepet mot allsvenska fjolårstvå­an Elfsborg. – Det är klart att man inte vill förlora matcher. Men det oroar mig inte alls, säger lagkaptene­n Andreas Johansson.

Halmstads BK tvingas gå in i den allsvenska premiären borta mot Sirius på annandag påsk med 0–8 i baken efter cupsemifin­alen mot Malmö FF och genrepet mot Elfsborg.

Men utan Amir Al-ammari (på Vm-kval), Naeem Mohammed och Gisli Eyjolfsson (skadade), Albin Ahlstrand (sjuk) och Joseph Baffoe och Phil Ofosu-ayeh (vilades) var det ett starkt försvagat HBK som uppträdde på Borås arena.

Det var också något som managern Magnus Haglund buttert anförde i sin analys efteråt.

– Hårt jobb från samtliga spelare. En svår uppgift i en match där vi får avvara ganska många. Elfsborg borta är svårt nog i alla fall. Men det visste vi, att det skulle bli en tuff match, men killarna jobbar stenhårt hela matchen och försöker göra sitt allra bästa, säger han.

Hur ser du på att ni släpper in fyra mål igen?

– Ja, men det är en tveksam straff i första (vid 0–2-målet). Marcus Olsson får ju en tryckare som gör att han ramlar in i (Simon) Hedlund. Sedan är det en solklar hands (vid 0–3) som Per Frick erkänner efteråt – det är svårt att gardera sig mot.

Med så många etablerade kuggar borta hade Haglund heller inte några kvalificer­ade alternativ att bolla med från bänken. Elfsborg gjorde däremot hela tio skiften under en andra halvlek som Boråslaget kontroller­ade totalt.

HBK tvingades dessutom avsluta matchen med bara tio spelare sedan födelsedag­sbarnet (25 år) Jonathan Svedberg protestera­t sig till ett andra gult kort i 81:a minuten. Utvisninge­n

Träningsma­tch

ska dock, enligt Haglund, inte påverka hans tillgängli­ghet till seriepremi­ären.

Hur stora växlar ska man dra på den här förlusten?

– Det var bra minuter att få för många spelare i ett väldigt högt tempo mot allsvenska tvåan förra året. Det var en nyttig erfarenhet och en bra genomkörar­e för många spelare. Så det tar vi med oss. Det finns ingenting att säga om spelarnas insats och spelarnas inställnin­g och genomföran­de av matchen, absolut inte, utan det är en svår motståndar­e samtidigt som det var vissa saker som verkligen inte gick vår väg, deklarerar Hbk-managern.

Marcus Olsson var inte bara olycksgubb­e vid 0–2-målet, som Elfsborgs debuterand­e hemvändare Arber Zeneli slog in på straff i 21:a minuten.

Dessförinn­an, i sjunde minuten, slog Olsson en rensning i eget straffområ­de rakt till Noah Söderberg, som prickade in 1–0 i bortre burgaveln.

HBK skapade en gyllene chans att göra 1–1 precis före 0–2-målet då man kom tre mot tre i en kontring, men den sista passningen från Rasmus Wiedesheim-paul fram till en fri Viktor Granath vinkades av för offside.

Per Fricks omdiskuter­ade 3–0mål kom i 60:e minuten efter ett vänsterins­pel från Gottrid Rapp. Fyra minuter senare nickade Ahmed Qasem in 4–0.

Elfsborg hade allt det som HBK saknade: pigga fötter, kreativite­t och spets framåt.

Hbk-kaptenen Andreas Johansson bedyrar ändå att han inte är orolig inför den allsvenska premiären trots 2 x 0–4 i bagaget:

BILD: JÖRGEN JARNBERGER

– Nej, vi gör det jättebra mot Malmö i första halvlek. De här (Elfsborg) tog lika många poäng i fjol – det är Sveriges två bästa lag från förra året, säger han.

– Sedan tycker jag väl att det är något mål för mycket i båda matcherna, men det oroar mig inte alls. Jag tycker att vi har rätt så bra självförtr­oende för vi gick långt i cupen och vi hade många spelare borta i dag och många nya fick testa på. Så det var bra att vi fick en genomkörar­e, vi som var här.

 ?? ?? Elfsborgs Noah Söderberg gratuleras efter sitt 1–0-mål medan HBK:S Marcus Olsson och Villiam Granath deppar. HBK förlorade till slut genrepet med 0–4.
Elfsborgs Noah Söderberg gratuleras efter sitt 1–0-mål medan HBK:S Marcus Olsson och Villiam Granath deppar. HBK förlorade till slut genrepet med 0–4.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden