Hallandsposten

Kvalfrossa­n drabbade Drott: ”Dumt med 20 tekniska fel”

Det fanns vissa ljusa stunder men i början på andra halvlek kom fem ödesdigra minuter för Drott som sänkte hemmalaget i det första allsvenska kvalmötet mot Strand. – Det blev stressat i det läget, konstatera­r Drotts tränare Lars-magnus Jönsson.

- Thomas Engman

Fyra snabba mål från Hudiklaget blev svårt att hantera för Drott och det rutinerade motståndet kunde delvis spela på resultatet.

Drott krympte visserlige­n på avståndet mitt i halvleken men de riktigt vassa instrument­en saknades. Strand var starka i samtliga positioner men avgörandet fanns mest hos målvakten Louise Löfgren med 17 räddningar. Även i Drott var målvaktern­a Emma Wessling och Stephenie Åkerberg med på noterna, totalt 11 räddningar.

Det som sinkade hemmalaget speciellt i andra halvlek var stressade avslut men enkla misstag fällde också laget i jakten på seger.

– Det är dumt med 20 tekniska fel, många av dem oprovocera­de, och varför bjuda motståndar­na på drygt tio anfall, frågar sig Lars-magnus Jönsson.

Första halvleken präglades tidigt av bra målvaktssp­el och organisera­de försvar på båda planhalvor.

Att Drott skulle tappa konceptet först var förvånande men Strand hade läst på läxan och sårade hemmalaget skoningslö­st.

I laget som var allsvenskt för tio år sedan kretsar mycket runt mittsexan Maja Allgulande­r som vann skytteliga­n i norrettan och hon kom upp i sju mål i den här matchen.

Drott saknade däremot allvarliga hot även om det blev nio målskyttar. En trio kom upp i tre mål och bland annat Amanda Kullenberg.

– Jag är lite tom just nu men det är ett bra lag som vi möter, menar Amanda, framröstad som Drotts bästa spelare, men som många av hemmaspela­rna fick hon slita ont för att vinna duellerna.

– Vi siktar mot en bra träningsve­cka innan nästa match, betonar Amanda.

Och att tekniska detaljer och mer distinkta avslut står högst på agendan är givet.

–Strand kom inte med några överraskni­ngar utan det gäller för oss som sagt att vara mer skarpa i lägena, slår Lars-magnus Jönsson fast.

När Drott senast kvalade mot Strand säsongen 2017/18 blev det seger på bortaplan. Den målbilden kan vara lämplig att plocka fram på den 80 mil långa resan till Hudiksvall som inleds på skärtorsda­gen. Returmötet spelas på långfredag­en och vid seger för Drott blir det en avgörande match på påskafton.

?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Amanda Kullenberg och hennes Drott har en tuff uppgift framför sig efter att ha förlorat den första allsvenska kvalmatche­n hemma mot Strands IF från Hudiksvall med 20–25.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Amanda Kullenberg och hennes Drott har en tuff uppgift framför sig efter att ha förlorat den första allsvenska kvalmatche­n hemma mot Strands IF från Hudiksvall med 20–25.