Hallandsposten

H/H till semifinal i SM – stjärnan tror på guld

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Hon vantrivdes som proffs i Montenegro – och flyttade till Sverige i stället. Nu gör turkiska stjärna Melissa Kolurbasi stor succé och ledde sitt Hylte/halmstad till Sm-semifinal efter 3-0 i matcher mot Göteborg. – Vi är bra nog för att ta guldet, säger hon. Hylte/halmstad Göteborg 3 0

När brasilians­kan Caroline Perotto skadade sig och riskerade vara borta stora delar av vårsäsonge­n hittade Hylte/halmstad ersättaren i OK Herceg Novi i Montenegro.

Melissa Kolurbasi hade svårt att hitta rätt i den sydeuropei­ska klubben och rev kontraktet för att i stället ta sig an en ny utmaning i ett av Sveriges bästa lag.

Här fann hon sig snabbt tillrätta och har haft stor del i Gp-silvret och H/H:S väg mot semifinal i Sm-slutspelet.

Kolurbasi blev poängbäst, 13 pinnar, när H/H vann även den tredje kvartsfina­len efter en svängig match i Örnahallen.

– Vi kan göra det bättre, men det var i alla fall bra nog i dag för att vi skulle ta oss vidare till semifinal, säger Melissa Kolurbasi.

Första set var jämnt och hemmalaget fick kämpa lite extra för att ta hem det med 25–22, men i andra var det klasskilln­ad och i tredje var H/H på nytt på väg mot stora siffror vid 19–12.

Då valde tränaren Tamas Kaszap att byta ut flera rutinerade spelare och det höll på att straffa sig. Göteborg var i kapp vid 22–22 – då bytte Kaszap tillbaka sina erfarna spelare och Hylte/halmstad fixade avancemang via 26–24.

– Det blev som en berg-och-dalbana-match, men det var skönt att se att vi spelade så ren och bra volleyboll i andra set. Fast ska vi vara med och slåss om guldet måste vi höja oss, tycker Kolurbasi.

Efter fem år på college i USA flyttade Melissa i somras till Montenegro för sitt första år som profession­ell i Europa.

Men tiden där blev inte lång. Redan efter tre månader valde hon att flytta därifrån.

– Det var en hemsk tid. Jag kände mig inte alls välkommen så det blev min värsta upplevelse i mitt liv. Något sådant vill jag absolut inte vara med om igen.

” Vi kan göra det bättre, men det var i alla fall bra nog i dag för att vi skulle ta oss vidare till semifinal.

Melissa Kolurbasi

– Därför visste jag inte vad jag hade att förvänta mig här, men det har blivit bra. Jag har känt mig välkommen och alla pratar bra engelska. Det har varit lätt att komma in i gruppen.

Närmast väntar troligen Engelholm i semifinal.

Kolurbasi hoppas ta Hylte/halmstad hela vägen. Sedan får hon se hur det blir i framtiden.

– Jag trivs jättebra här och kan tänka mig att komma tillbaka, men jag har inte pratat med klubben om vad som händer till nästa säsong. Drömmen är att komma hem till Fenerbahce och ta en plats där, skrattar hon.

 ?? BILD: TOBIAS STERNER ?? Turkiska anfallsstj­ärnan Melissa Kolurbasi ledde sitt Hylte/halmstad till Sm-semifinal efter 3–0 mot Göteborg i Örnahallen.
BILD: TOBIAS STERNER Turkiska anfallsstj­ärnan Melissa Kolurbasi ledde sitt Hylte/halmstad till Sm-semifinal efter 3–0 mot Göteborg i Örnahallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden