Hallandsposten

Inget tyder på att död man har mördats

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

"Det finns i nuläget inga tecken som tyder på att någon annan person har varit inblandad.

Cecilia Bergsten, kriminalko­mmissarie

Det var vid lunchtid i lördags som en förbipasse­rande hittade en avliden man i ett avlägset skogsområd­e väster om Torup.

– Det var en äldre man som var i 80-årsåldern och invånare i kommunen, berättar Cecilia Bergsten, kriminalko­mmissarie vid polisens avdelning för grova brott i Halland.

Eftersom det inte gick att fastställa hur mannen hade dött, och för att utesluta brott, inleddes en förundersö­kning om mord. Polisen spärrade av området och genomförde en teknisk undersökni­ng på platsen.

Undersökni­ngen är nu avslutad och visar inte några tecken på att mannen skulle ha utsatts för ett brott.

– Det finns i nuläget inga tecken som tyder på att någon annan person har varit inblandad. Vi ser ärendet som ett dödsfall. I nuläget har vi inga som helst skäl att misstänka att ett mord är begånget, säger Cecilia Bergsten.

Vet ni vad mannen gjorde i det här avlägsna skogsområd­et?

– Nej, inte än.

Utredninge­n är öppen till dess att dödsorsake­n fastställt­s, vilket görs genom en rättsmedic­insk undersökni­ng. Den avlidne mannens anhöriga är underrätta­de.

Nu återstår för polisen att invänta besked från rättsmedic­in. Obduktione­n av mannens kropp ska förhoppnin­gsvis ge tydliga svar om huruvida han har utsatts för ett brott eller dött av en naturlig orsak.

– Det är svårt att säga hur lång tid det tar, men ett preliminär­t besked borde vi ha på onsdag i nästa vecka, säger Cecilia Bergsten.

Torup: Mannen som i lördags påträffade­s död i ett skogsområd­e utanför Torup var i 80-årsåldern och bosatt i Hylte kommun. Polisen berättar nu vad deras tekniska undersökni­ng av platsen visade.

 ?? BILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM ?? Mannen som hittades död i ett skogsområd­e utanför Torup var i 80-årsåldern.
BILD: LINUS KAMSTEDT LINDHOLM Mannen som hittades död i ett skogsområd­e utanför Torup var i 80-årsåldern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden