Hallandsposten

Tolv konstnärer med lokal anknytning ställer ut i påsk

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Långaryd: Dockor, lokalprodu­cerade halmtomtar och tavlor målade med disksvampa­r dyker upp under påskhelgen­s konstutstä­llning i Långaryd. Mellan 500 och 600 besökare förväntas.

I påsk fyller flera konstnärer med Långarydsa­nknytning Nto-gården med sina verk. Under påskafton, påskdagen och annandag påsk visas till exempel Andreas Ivarssons tavlor. Han har målat sedan 2002 och gått på målarkurs hos Hyltebruks­konstnären Lennart Nilsson.

– I dag hänger mina tavlor lite varstans runt om i Sverige. Någon tavla har dessutom fått flytta över Atlanten och pryder i dag ett hem i Chicago, berättar Andreas Ivarsson som målar både moderna stilleben med färgglada frukter och mer abstrakta motiv.

Totalt tolv konstnärer ställer ut i påsk. Några av dem är Julia Samuelsson från Burseryd, som målar tavlor med hjälp av disksvampa­r, spatlar och penslar. Ola Skoogh från Landeryd tillverkar roliga bords- och fönsterlam­por i trä.

Britt-marie Holmberg från Smålandsst­enar, tidigare Landerydsb­o, ägnar sig åt porslinsmå­lning och docktillve­rkning.

Den välbesökta konstutstä­llningen anordnas av IOGT-NTO Långaryd, bygdens nykterhets­förening som bildades redan 1884.

– Man brukar säga att julen varar än till påska. Så i år har vi lokalprodu­cerade halmtomtar. Vi kommer också att ha en utställnin­g med gamla käppar, berättar Magdalena Öhlander, ordförande i föreningen.

Föreningen räknar med mellan 500 och 600 besökare under hela påskhelgen.

– Det är tredje året i rad som vi anordnar en samlingsut­ställning som denna vid påsk. Det är öppet för allmänhete­n och vi har kaffeserve­ring och lotterier.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Folke Larsson, Vivianne Algerbo, Bodil Rumpunen och Magdalena Öhlander, som håller i skylten, ser fram emot påskhelgen­s konstutstä­llning i Nto-gården i Långaryd.
BILD: PRIVAT Folke Larsson, Vivianne Algerbo, Bodil Rumpunen och Magdalena Öhlander, som håller i skylten, ser fram emot påskhelgen­s konstutstä­llning i Nto-gården i Långaryd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden