Hallandsposten

Drott avslutade med seger – tränarduon vill stanna

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se

Det blev ett målfyrverk­eri när Drott avslutade säsongen med en seger borta mot Tyresö. Planeringe­n för nästa säsong har redan börjat och tränarduon Thomas Sivertsson och Johan Hedlund vill fortsätta. – Vi fortsätter dialogen med klubben, både jag och Thomas, och tanken är att vi ska jobba vidare med laget, säger Johan Hedlund.

Det var anfallshan­dboll för hela slanten när Drott i säsongens sista match gästade Tyresö.

En match som Drott till slut kunde vinna med 39–37 och därmed

Herrallsve­nskan

37 39

säkra sjätteplat­sen i allsvenska­n.

– Det är alltid gott att vinna sista matchen och att vi själva säkrar en sjätteplat­s i tabellen. Vår målsättnin­g inför säsongen var att bli bättre än nia och sluta någonstans mellan åtta och femma så det blev ändå på övre delen av vår målsättnin­g, säger tränare Johan Hedlund.

Hur skulle du summera säsongen för er del?

– Givet förutsättn­ingarna tycker jag en sjätteplat­s är absolut godkänt. Vi sa inför säsongen att vi så klart gärna hade velat gå till ett kval men att vi i så fall behövde vara friska och inte ha några skador. Nu drabbades vi av skador under säsongen och då tycker vi att en sjätteplat­s är absolut godkänt.

I måndags blev det klart att nyckelspel­aren Jesper Järlfors valt att förlänga med klubben och Hedlund räknar med att flera spelare kommer att fortsätta i Drott nästa säsong.

Klart är sedan tidigare att Emil Almander och Tobias Svantesson lämnar klubben för Hallby respektive Aranäs.

– Vi har fått muntliga ja från ett antal spelare. Sedan har vi inte hört att någon annan aktivt har sagt att de ska lämna. Vår förhoppnin­g är att alla andra spelare blir kvar. Blir du och Thomas (Sivertsson) kvar som tränare nästa säsong?

– Vi fortsätter dialogen med klubben, både jag och Thomas, och tanken är att vi ska jobba vidare med laget. Vi går framåt hela tiden och det känns som vi vill fortsätta den här resan. Sedan ska vi vara överens med föreningen också men det tror jag säkert att vi kan bli när dialogen är i gång på riktigt.

Redan nu är planeringe­n i gång för nästa säsong och i och med att Drott är direktkval­ificerade för svenska cupen nästa säsong så underlätta­r det i upplägget för försäsonge­n.

– Vi har inget kval som vi hade förra året. Utan vi kommer i gång med svenska cupen i augusti vilket innebär att vi får bättre förutsättn­ingar att planera och genomföra en försäsong. Det arbetet pågår just nu för att lägga upp träning och utveckling, avslutar Hedlund.

 ?? BILD: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? Drott vann säsongens sista match borta mot Tyresö och slutade sexa i allsvenska­n. Tränarduon Thomas Sivertsson och Johan Hedlund vill fortsätta träna herrlaget även nästa säsong. Arkivbild.
BILD: CARL FREDRIK JOHANSSON Drott vann säsongens sista match borta mot Tyresö och slutade sexa i allsvenska­n. Tränarduon Thomas Sivertsson och Johan Hedlund vill fortsätta träna herrlaget även nästa säsong. Arkivbild.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden