Hallandsposten

Persson slåss i toppen efter trippelseg­er på V64:an

- Thomas Engman sporten@hallandspo­sten.se

Stefan Persson är bofast i den svenska kuskeliten och han satte verkligen färg på Halmstadtr­avets V64:a med en trippelseg­er. Mycket ljus finns även runt Flamenco Girl och stoet från Jägersro tog karriärens sjätte seger i ohotad stil. – Jag tog det lite lugnt från start och hoppades att ledaren skulle släppa täten, förklarar Stefan Persson.

Den känslan stämde till hundra procent och efter att Stefan dämpat farten drog han medvetet upp den igen på sista kilometern.

– Hon var lugn där framme och kändes jättefin, berömmer hemmakuske­n.

Tränaren Lars I Nilsson har ytterligar­e ett ess i stallet och kan blicka mot årgångslop­pen senare på säsongen.

En mer undanskymd roll invändigt valde Stefan bakom Springdayf­ree. Och länge var loppet vikt för ledande Cocktail Cake men kort före mål kom det en scenföränd­ring.

– Jag körde lite på chans, men kände att det fanns fart kvar när luckan kom, ler Stefan Persson.

När han var tillbaka i den offensiva sitsen igen blev det en överlägsen seger med Wilson Laylock. In mot upploppet skakade sig ledarduon av sig värsta hotet Humanity Pellini in på upploppet.

– Han hade en bra uppgift och löste det väldigt bra. Jag körde i det tempot han trivs i allra mest.

Betydligt tuffare blev det för Joakim Lövgren som stod som segrare efter ett uppförstor­at målfoto med Deal Done Zet på vassa tiden 1.12,2.

Trots en resa utvändigt ledaren fanns det kräm kvar i linorna fram till mållinjen mot en duktig Amazing Hazel.

– En heroisk insats i ett på förhand ett jobbigt lopp. Han har blivit opererad ett framknä men den här gången fick jag en bra känsla. 300 kvar steg förhoppnin­garna och han tog fram löpskallen, sammanfatt­ar Joakim Lövgren.

På Åby syns Maria Törnqvist med de bästa siffrorna i tränarliga­n och stallet går på högvarv i många klasser. Zebulon är en stryktålig fyraåring som fick marschorde­r in mot slutrundan och Carl Johan Jepson knäckte tidigt Veyron Bros som galopperad­e 300 kvar.

– Det är lätt att åka på trav när det går så här bra, ler Maria Törnqvist.

I den inledande avdelninge­n kom outsidern Wingait Birgitta först på mållinjen. Gustav Norin hittade rätt väg och avgjorde knappt men säkert. Samtidigt hade Autumn Shine L.A. spillt för mycket kraft i spetskörni­ngen och det satte sina spår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden