Hallandsposten

Länsrådet lämnar Halland

Halland: Efter nära ett decennium på posten byter Jörgen Peters länsstyrel­se, när han lämnar Halland för Västra Götaland.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Om landshövdi­ng Anders Thornberg får förhinder har det varit Jörgen Peters som har klivit in i hans ställe, i rollen som länsråd. Så blir det dock inte längre. Nu kan han i stället assistera Västra Götalands landshövdi­ng Sten Tolgfors, eftersom Jörgen nu flyttar dit. Det blir samma tjänst, men där kallas den länsöverdi­rektör.

Jörgen har varit ordinarie länsråd i Halland sedan 2015. Det är regeringen som bestämmer vem av två aktuella kandidater som ska få tjänsten, vilket skedde under onsdagens regeringss­ammanträde.

– Jag tycker att länsstyrel­sens breda uppdrag är så oerhört spännande och nu har jag varit här ett tag, säger han. När den här möjlighete­n dök upp kunde jag inte låta bli att söka den. En länsstyrel­se på Västkusten, så jag känner igen utmaningar­na. Det har varit ett steg i min tanke, och nu har den blivit verklighet.

Så det är en flytt till något och inte från något?

– Till något, absolut. Jag har gått runt bland medarbetar­na nu. Det har varit ett svårt beslut – men också kittlande. Det har känts naturligt för mig i arbetslive­t.

Hur har åren i Halland varit?

– De har varit bra. Jag är väldigt stolt över hur myndighete­n har utvecklats och jag är väldigt stolt över hur vi har agerat på många olika plan – särskilt under pandemin. Myndighete­rna löste det på ett utmärkt sätt för hallänning­arnas bästa. Det har också varit en bra och trevlig arbetsplat­s – ett bra teamwork.

Han tillträder sin tjänst redan nästa vecka, den 2 april.

–Jag ser fram emot att jobba i Västra Götaland med samma uppdrag fast i en annan del av landet. Andra utmaningar – och en del lika. Halland har en särskild kultur och prägel som är fantastisk, och jag hoppas kunna ta med mig lite av den andan.

Vem som tar över i Halland är inte klart. Regeringen inleder nu en process med att hitta en efterträda­re och under tiden blir enhetschef Lovisa Ljungberg vikarieran­de länsråd.

 ?? ARKIVBILD: HP ?? Länsrådet Jörgen Peters lämnar Halland och blir i stället länsöverdi­rektör i Västra Götaland.
ARKIVBILD: HP Länsrådet Jörgen Peters lämnar Halland och blir i stället länsöverdi­rektör i Västra Götaland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden