Hallandsposten

Polis stoppade trafiken på bron på 90 sekunder

Det tog bara en och en halv minut för polisen att stoppa trafiken innan bron i Baltimore rasade. Det hjälpte inte vägarbetar­na på bron, men kan ha räddat många andra liv.

- Tina Magnergård Bjers Henrik Samuelsson TT

– Ett skepp som närmar sig har förlorat all styrförmåg­a. Så tills det är under kontroll måste vi stoppa all trafik.

– Jag är på väg mot södra sidan. Jag ser till att all trafik stoppas.

Ordväxling­en skedde mellan Baltimore-poliser strax före 01.30 natten till i tisdags lokal tid, då jätteskepp­et Dali hade blivit strömlöst och var på väg mot den södra pelaren på Francis Scott Key-bron.

Poliserna förstod att det var en akut situation – men inte riktigt hur akut.

– Är det vägarbetar­e på bron just nu? Om vi får tag på förmannen kan vi be dem att tillfällig­t lämna bron.

– Uppfattat. Så fort kollegorna kommer kan jag köra upp och få bort dem från bron, säger en patrullpol­is i samtalet, som nu publicerat­s av amerikansk­a medier.

Men tio sekunder senare sprakar det till från en kollega, i avsevärt mer skärrad ton:

– Larmcentra­len! Hela bron rasade just! Starta... sätt i gång allt, alla – hela bron bara kollapsade.

Därmed var det för sent att rädda vägarbetar­na. På övervaknin­gsfilmer syns hur de stora maskinerna vid vägarbetet rasar ner i djupet tillsamman­s med bron. Sex personer saknas nu, nattarbeta­re från bland annat från El Salvador, Guatemala, Honduras och Mexiko. De förmodas vara döda.

– En hjärtskära­nde slutsats, säger Marylands guvernör Wes Moore om de sex.

Samtidigt hyllas de inblandade poliserna som hjältar, i och med att de troligtvis förhindrad­e en mycket högre dödssiffra genom att så snabbt stoppa vägtrafike­n.

De direkta räddningsi­nsatserna vid och i Patapscofl­oden är avslutade, men arbetet med att bärga kvarlevor och fordon samt utreda vad som egentligen skett fortsätter.

Utredare från USA:S transports­äkerhetsmy­ndighet (NTSB) påbörjar sin utredning ombord på fartyget genom förhör med besättning­en. Alla 22 ombord är från Indien, rapportera­r AFP.

Över 1 000 soldater som ingår i ett ingenjörsf­örband ska assistera med det tunga arbetet att frakta bort de demolerade brodelarna och rensa hamnkanale­n för sjöfart, skriver CNN. Baltimores hamn är USA:S nionde största, och hanterar bland annat i stort sett all bilexport från landet.

Lastfartyg­et Dali var registrera­t i Singapore och chartrat av danska Maersk. När det rände in i Francis Scott Key Bridge fick det bron att kollapsa, vilket också skar av en stor trafikpuls­åder mellan Washington och New York.

"Larmcentra­len! Hela bron rasade just! Starta... sätt i gång allt, alla – hela bron bara kollapsade.

Polis på plats

 ?? BILD: MATT ROURKE ?? Fartyget Dali – lastat med containrar – bakom nedfallna brodelar till höger, och den kapade bron till vänster.
BILD: MATT ROURKE Fartyget Dali – lastat med containrar – bakom nedfallna brodelar till höger, och den kapade bron till vänster.
 ?? BILD: STEVE HELBER ?? Fraktfarty­get körde in i bropelaren, vilket fick hela sektioner av Francis Scott Key-bron att kollapsa.
BILD: STEVE HELBER Fraktfarty­get körde in i bropelaren, vilket fick hela sektioner av Francis Scott Key-bron att kollapsa.
 ?? BILD: AP ?? Satellitbi­lden visar tydligt hur stora skador det blev på bron när fartyget körde in i den.
BILD: AP Satellitbi­lden visar tydligt hur stora skador det blev på bron när fartyget körde in i den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden