Hallandsposten

Hylte/halmstads Cecilia Malm utsedd till årets spelare i Sverige

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Hon har nummer ett på tröjan i klubblaget – när är hon också nummer ett i landet! Cecilia Malm från Hylte/halmstad har utsetts till årets spelare i svensk volleyboll. – En bekräftels­e på att jag gjort något bra, säger ”Cissi”.

Cecilia Malm kom till Hylte/ Halmstad i somras från värsta rivalen Engelholm.

Då trodde hon nog inte att det skulle bli en så bra säsong som det har blivit med tanke på en efterhängs­en skada i armbågen som var tvungen att opereras. Men Malm, som är kantsmasha­re till vänster, hämtade sig snabbt och har hela tiden levererat på en hög nivå i elitserien.

Så bra att hon nu alltså korats till den bästa spelaren i ligan.

– Jag skulle säga att jag är överraskad. Det finns väldigt många bra spelare i elitserien och som svenska är det svårt att vinna eftersom det är så många duktiga utländska spelare. Därför borde priset gå till någon av dem, men det känns bra att få en sådan här utmärkelse, tycker Cecilia Malm.

21-åringen gjorde 208 poäng totalt i serien och har utvecklats mycket under ungerske tränaren Tamas Kaszaps ledning i Hylte/halmstad.

– Jag har fått bättre koll på det jag ska göra och tagit steg på många plan. Därför känner jag mig tryggare i spelet. Jag har kämpat mentalt i år och då är det bra att få ett pris som ger extra motivation inför Sm-slutspelet.

Förutom att försöka vinna Sm-guld i nästa månad hoppas Malm på att ta en plats i det svenska damlandsla­get som spelar Golden League i början av sommaren.

Men hon drömmer också om att komma ut i Europa som proffs.

– Det är mitt mål. Jag har varit i kontakt med men del klubbar, men det har inte kommit längre än så, säger hon.

Och fortsätter:

– Får jag inget kontrakt utomlands är Hylte/halmstad en lockande klubb att stanna kvar i. Jag har haft ett bra år här både sportsligt och levnadsmäs­sigt så jag känner mig trygg i Halmstad.

Spelarna i elitserien har samtidigt röstat vilka spelare som ska ingå i årets ”Dream Team” i elitserien.

Säsongens lag instiftade­s säsongen 2015/16 och för många är det stort att komma med i drömuppstä­llningen.

Den här gången har Hylte/halmstad fått med tre spelare – en på damsidan och två på herrsidan.

Cecilia Malm har tillsamman­s med Örebros Kira Thomsen röstats fram på vänsterkan­ten i damlaget. Dardan Lushtaku tar plats som passare i herrlaget där även David Pettersson har fått flest röster som center.

 ?? ARKIVBILD: TOBIAS STERNER ?? 21-åriga Cecilia Malm i Hylte/halmstad har utsetts till årets spelare i Sverige.
ARKIVBILD: TOBIAS STERNER 21-åriga Cecilia Malm i Hylte/halmstad har utsetts till årets spelare i Sverige.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden