Hallandsposten

Pontus Carlsson lånas ut till Falkenberg

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

HBK lånar ut mittfältst­alangen Pontus Carlsson till Falkenberg i Ettan södra.

Mittfältsl­öftet Pontus Carlsson har haft svårt att etablera sig i HBK:S A-lag. Nu lånas 19-åringen ut till Falkenberg­s FF – med rätt att återkalla honom i sommar. – Det här blir ett bra sätt för Pontus att testa vingarna fullt ut i A-lagssamman­hang, säger HBK:S chefsträna­re Magnus Haglund.

På transferfö­nstrets sista dag blev det klart att HBK lånar ut Pontus Carlsson till Falkenberg­s FF i Ettan södra.

Lånet gäller säsongen ut.

– Men vi har rätten att ta tillbaka honom i sommarföns­tret om vi är i behov av det, säger Magnus Haglund.

Pontus Carlsson kom från Hyltebruks IF till HBK och flyttades upp i A-truppen inför säsongen 2022. Där har dock speltiden varit knapp än så länge. 2022 blev det

två inhopp i superettan och i fjol ett inhopp i allsvenska­n.

– Vi har ganska tuff konkurrens på vårt mittfält så det här blir ett bra sätt för Pontus att testa vingarna fullt ut i A-lagssamman­hang, säger Magnus Haglund.

Och fortsätter:

– Han har spelat mängder med U21-matcher, nu måste han spela matcher som gäller tre viktiga poäng i seriesyste­met. Han kommer till en bra klubb, ett bra lag och en bra serie. Han lär få chansen att utvecklas så följer vi det noggrant under vägen.

När fönstret slår igen är anfallaren Villiam Dahlström, vars framtid varit osäker, kvar i HBK efter att han har rehabilite­rat sin fotskada från i höstas.

– Nu är han frisk igen vilket har tagit väldigt lång tid. Nu gör vi det bästa med Villiam och försöker sätta honom i så bra form som möjligt så får vi se hur slagkrafti­g han blir i konkurrens­en.

"Han har spelat mängder med U21-matcher, nu måste han spela matcher som gäller tre viktiga poäng i seriesyste­met.

Magnus Haglund Hbk-tränare

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ??
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden