Hallandsposten

Jannes nya uppdrag: Förbundska­pten för Barncancer­fondens lag

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Janne Andersson avslöjade att han var på väg mot ett nytt tränarjobb. Nu är det klart att Sveriges förre förbundska­pten blir förbundska­pten för Barncancer­fondens lag under fotbolltrö­jefredag i april. – Jag är oerhört stolt och hedrad över detta, säger Janne Andersson i ett videoklipp.

Under förra veckan berättade Janne Andersson i Fotbollsmo­rgon att han var på väg mot ett nytt förbundska­ptensjobb och att det skulle bli klart den här veckan.

Nu är det nya uppdraget officiellt.

Den förre Hbk-tränaren, som genomgick en knäledsope­ration i januari, har fått uppdraget som ny förbundska­pten för Barncancer­fondens lag under årets Fotbollstr­öjefredag den 12 april i kampen mot barncancer.

– Som ni vet så lämnade jag rollen som förbundska­pten förra året efter sju och ett halvt år och har funderat lite grann på vad jag ska göra nu. För några veckor sedan fick jag ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Ett fantastisk­t erbjudande som innebar att jag skulle få vara med och utveckla ett ganska ungt lag men med en enorm potential,

"Jag är väldigt tacksam över att ha fått frågan och det var ett jobb jag absolut inte kunde säga nej till

Janne Andersson

säger Janne Andersson i ett klipp på Barncancer­fondens hemsida under onsdagen.

Han fortsätter:

– Det handlar om BCF, Barncancer­fondens lag, och det är under årets Fotbollstr­öjefredag som går av stapeln den 12 april.

– Jag är väldigt tacksam över att ha fått frågan och det var ett jobb jag absolut inte kunde säga nej till. Jag är oerhört stolt och hedrad över detta. Det är ett av de mest attraktiva jobben man kan ha som fotbollstr­änare.

 ?? ARKIVBILD: JESPER ZERMAN ?? Janne Anderssons nya uppdrag är som förbundska­pten för Barncancer­fondens lag.
ARKIVBILD: JESPER ZERMAN Janne Anderssons nya uppdrag är som förbundska­pten för Barncancer­fondens lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden