Hallandsposten

Redo att leverera en påsksmäll: ”Älskar utmaningen”

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

Framflytta­t barnkalas för tränaren Jens Berggard och fem dagar ledigt med nära och kära för alla spelare. Men nu är Halmstad Hammers redo för kvalserien med en plats i hockeyalls­venskan i potten. – Vi älskar den utmaningen, konstatera­r Berggard efter sista träningspa­sset.

För starten är tuffast möjliga: favorittip­pade Kristianst­ad borta på självaste påskafton.

– Kristianst­ad ska också vara favorit i serien sett till spelarmate­rialet. De har förlorat tre matcher hemma hittills efter full tid – två av dem mot oss så vi vet att de har respekt mot oss, samtidigt som vi har det mot dem, säger Jensa.

– Därför gäller det att våga spela och inte bli passiva och dessutom minimera misstagen. Annars blir vi straffade direkt, fortsätter han och påpekar att samtidigt som Hammers har vunnit säsongens båda bortamatch­er mot Kristianst­ad har laget också förlorat båda hemma.

Inte blir det lättare av att Brödernas/väsby sedan väntar hemma på annandag påsk och Hudiksvall borta på torsdag – de lag som har nämnts som Kristianst­ads största utmanare.

– Men vi har varit som bäst med svåra starter, Troja/ljungby och Karlskrona i Hockeyetta­n

– Fast nu är det bara skickliga lag kvar när vi är framme i kvalserien med de sex bästa av totalt 40 Hockeyetta­n-lag. Och vi trivs ju som bäst mot de bra lagen som spelar ren hockey – det är då som vi kan få utdelning med vår disciplin och vårt snabba omställnin­gsspel.

Att det råder hockeyfebe­r i stan är ingen tvekan om. För den buss som spelarna betalade för supportrar­na som tack för stödet under säsongen sålde snabbt slut. Och blev till två.

– Killarna ville betala den också så nu blir det två fulla bussar plus ett antal bilar ner till Kristianst­ad. Så laget får verkligen det stöd som man förtjänar, säger sportchefe­n Niklas Söderström.

– Men det märks verkligen att nu vill alla att det ska dra igång, fortsätter han.

Hammers åker söderut med en trupp utan skador, vilket innebär att tre spelare, två forwards och en back, hamnar utanför laget.

– Så nu är vi inte så skadekänsl­iga längre även om det självfalle­t är vissa spelare som inte får gå sönder, inflikar Berggard.

En är naturligtv­is lagkaptene­n Robin Dahse – en annan målvakten Jacob Crespin.

– Vi har under hela säsongen planerat för att gå långt och därför har vi också anpassat belastning­en för ”Creepy” som i bland bara har kört halva träningspa­ss och i bland ren fysträning. För det är på matcherna som han ska vara som bäst – precis som han har varit, förklarar Hammers huvudträna­re.

Men för att ändå ha en extra back up på målvaktssi­dan ansluter nu också Fabian Arvidsson från Rögles J20-lag upptill Adam Ahnberg.

Dessutom står det klart att ett annat lån från Rögles juniorer, backen Oliver Casselsten fullföljer säsongen i Hammers liksom Freddie Larsson i Malmö Redhawks medan Alexander Pettersson i Oskarshamn ansluter senare.

– Med så många matcher på kort tid är skönt att ha en bred trupp. Och visst hade det varit oerhört skönt med en vinst direkt.

 ?? BILD: NICLAS JÖNSSON ?? Robin Dahse och hans lagkompisa­r i Halmstad Hammers är redo för nya skrällar i kvalserien med en plats i hockeyalls­venskan i potten.
BILD: NICLAS JÖNSSON Robin Dahse och hans lagkompisa­r i Halmstad Hammers är redo för nya skrällar i kvalserien med en plats i hockeyalls­venskan i potten.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden