Hallandsposten

Aktivitete­r i Halmstad

Påsken närmar sig och så även påsklovet. HP listar här en rad olika aktivitete­r för barn och unga under årets andra veckolånga lov. – Ungdomarna uppskattar allt jättemycke­t, säger David Stanojevic på fritidsgår­den Zonen.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5122

Påskledigh­eten för alla elever i Halmstads kommun smög visserlige­n redan i gång på långfredag­en, som som bekant är en röd dag. Själva påsklovet drar igång på tisdagen och då är det bland annat äggjakt på Horizonten.

Hela veckan är det e-sport på Gameeffect och teaterkoll­ot på Hallands

Konstmuseu­m börjar också tidigt under veckan. På Zonen i Andersberg är det både Fc24-turnering och LAN med övernattni­ng.

– Vi gjorde det förra året och då var det jättepopul­ärt. Sen har många ungdomar önskat det så då har vi valt att göra det igen, säger David Stanojevic på Zonen.

Under de övriga lediga dagarna finns en rad olika aktivitete­r med fokus på att skapa saker. På biblioteke­t är det exempelvis en workshop kallad ”Från skrot till instrument” där deltagarna får bygga egna instrument av gamla prylar, skrot och skapande material. Den som vill kan också göra en drömfångar­e på Nolltrefem. Halmstad får också finbesök under ledigheten.

Nyligen Mello-aktuella Smash Into Pieces kommer och uppträder på Teatern.

Ett lov hade inte varit komplett utan disco och det blir det på Hype, dock med en tvist. I år är det discopingi­s med rundpingis och skulle man vara intressera­d av lite mindre svettiga aktivitete­r kan du delta i pizzakväll­en på Zonen där alla får göra sin egen pizza med egenvald topping.

– Loven uppskattas alltid. Sen lägger vi alltid ut så ungdomarna får skicka till oss vad de vill göra. Så vi bygger det utefter vad de vill. Vi jobbar mycket med delaktighe­t för att de ska få forma sitt lov, säger David Stanojevic.

Många av fritidsgår­darna, biblioteke­n och andra aktörer har även sitt ”ordinarie” schema i gång under påsklovet.

Dessutom ska också Uniteds nya lokaler i Oskarström invigas i påsk med stort kalas där det bjuds på hamburgare, tävlingar och mycket annat.

– De har inte haft lokal på flera år, så de ska ha invigning där de bjuder på mat och fika. Ungdomarna har längtat efter det här, menar David Stanojevic.

 ?? ARKIVBILD: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? Smash Into Pieces, som deltog i årets Melodifest­ivalen, kommer till Teatern under lovet.
ARKIVBILD: CLAUDIO BRESCIANI/TT Smash Into Pieces, som deltog i årets Melodifest­ivalen, kommer till Teatern under lovet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden