Hallandsposten

Hundratals fans köade på Hallarna för att möta Mellofavor­iterna

Det var köer ända från entrén och genom hela Hallarna när Smash into pieces värmde upp inför konserten med att signera böcker och träffa fansen.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

När rockbandet Smash into pieces turnerar runt om i världen har de en stor publik. I Sverige är den liten. Inte som i få personer, tvärtom, men här har de lyckats locka de unga fansen.

Detta märktes under tisdagseft­ermiddagen när de besökte Hallarna i Halmstad. Som uppladdnin­g inför kvällens konsert på Teatern hade bandet satt upp ett bord utanför Akademibok­handeln, där de signerade sin barnbok ”Apoc och jakten på självförtr­oendet”. Vid bordet satt två av bandmedlem­marna – den hemlighets­fulle, maskerade trummisen Apoc samt sångaren Chris Adam.

Köerna var långa. Hundratals stod samlade, i de flesta fall barn tillsamman­s med vuxna. Kön började redan vid Coop-entrén in på köpcentrum­et, och fylldes konstant på.

De 60 böckerna som hade plockats fram tog snabbt slut, och de övriga som kunde komma fram och träffa idolerna fick istället ”vanliga” autografer – och så klart selfies.

Några som hann fram i tid, som var där tidigt, var syskonen Cornelia och Clarissa Emanuelsso­n.

–Tjejerna har tyckt om bandet sedan Melodifest­ivalen, säger mamma Linda. Vi ska också på konserten ikväll, så detta blir en bra uppvärmnin­g.

Vad tycker ni om Smash into pieces?

– Jättebra! säger Cornelia. – Mittemella­n, tycker Clarissa. Boken behövde de inte köpa här, för den införskaff­ades redan tidigare i påsk, berättar Linda.

– Vi har kommit halvvägs i den. Den är jättebra, med ett superfint budskap.

Även Vilgot Fogelberg lyckades få tag på boken och få den signerad.

– Vi var här en halvtimme innan det började, berättar pappa Andreas. Då stod vi ungefär vid Apoteket (cirka 20 meter bort, reds. anm).

De hade tänkt köpa boken tidigare, men när de läste om att bandet skulle komma hit och signera så väntade de.

– Barnen har gillat dem sedan Melodifest­ivalen, säger Andreas.

Boksigneri­ngen var planerad att ta 45 minuter, men först efter dubbla tiden avslutade man, så att bandet skulle hinna till Halmstads teater och förbereda sig. För Jessica Särman, butikschef på Akademibok­handeln, har det varit en bra eftermidda­g.

– Vi anade att det skulle komma mycket folk, så vi har fått hjälp med att ha hela mittgången fri. Vi brukar ha författars­igneringar här, men då är det ofta med författare som Björn Hellberg. Vi har aldrig haft rockstjärn­or här tidigare.

 ?? ?? Vilgot Fogelberg fick träffa idolerna i Smash into pieces. Här med trummisen Apoc och sångaren Chris Adam.
Vilgot Fogelberg fick träffa idolerna i Smash into pieces. Här med trummisen Apoc och sångaren Chris Adam.
 ?? ?? Kön ringlade lång när Smash into pieces besökte Hallarna.
BILDER: JOHAN HAMMERBY
Kön ringlade lång när Smash into pieces besökte Hallarna. BILDER: JOHAN HAMMERBY

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden