Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Vallåskyrk­an har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingrid ”Ninni” Andersson, Vallås. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Lena Nielssen spelade Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg på orgel, därefter sjöng en kvartett bestående av Stellan, Johan, Erik, Oskar Martinsson Oändlig nåd av A. Frostenson. Präst var Stellan Bengtsson. Vid båren tog barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl. Christine Martinsson och Elin Cederberg sjöng Som en bro över mörka vatten av P. Simon/å. Arenhill och som avslutning spelades Den Store hvide flok av E. Grieg på orgel. När kistan i begravning­sbilen lämnade kyrkan sjöngs Tänk när släkt och vänner alla mötas där.

I S:ta Anna kapell har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Bosse Karlstrand, Halmstad. Musik som spelades var Strövtåg i hembygden med Mando Diao och Så många mil, så många år… med Sven-ingvars. I samband med ett bildspel så lyssnade man till This is my life med Gasolin. Till avskedet vid kistan spelades Ser du månen där du är ikväll? med Thomas Stenström. Som avslutning spelades Amazing grace med Elvis Presley. Officiant var Urban Thor.

I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Edel Wagner, Halmstad. Som inlednings­musik spelade Christina Lindkvist på orgel, Air – J. Bach. Sedan sjöng Viktoria Frick med komp av Christina på pianot, För kärlekens skull – T. Gärdestad. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och under tiden spelade Christina ljus musik på orgeln. Efter avskedet spelades via ljudanlägg­ning, You raise me up med Josh Groban. Som avslutning­smusik spelade Christina på orgeln, Sailing – R. Stewart. Psalmer som var i kapellet 231, 297. Präst Mikael Isaksson.

I Ränneslövs kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Jens Bendix, Ränneslöv. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Per-erik Jansson på orgel, I skogens dybe stille ro. Församling­en sjöng tillsamman­s under gudstjänst­en, Du kom med alt det der var dig & Alltid frejdig når du går. Vid kistan tog de närmaste, släkt och vänner ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Per-erik ljus musik på orgel. Efter avskedet spelades via ljudanlägg­ning, Om lidt med Kim Larsen. Som avslutning­smusik spelade Per-erik på orgeln, Våren – E. Grieg. Psalm 297. Präst var: Carl Kristensen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden