Hallandsposten

Drott förlänger med kapten Hagström: ”Väldigt nyttig”

Lagkaptene­n stannar i HK Drott. Daniel Hagström är nästa spelare att skriva på ett nytt kontrakt inför nästa säsong. – Han har varit väldigt nyttig för laget i flera år, säger Drotts tränare Johan Hedlund.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

De senaste veckorna har Drott förlängt med både Jesper Järlfors och Axel Dahlman, två viktiga spelare i lagbygget. Nu är det klart att även lagkaptene­n Daniel Hagström fortsätter i klubben i minst ett år till.

– Det är viktigt att ha kontinuite­t med flera av de rutinerade spelarna, säger Johan Hedlund.

Efter att ha gjort 128 mål och vunnit den interna skytteliga­n under återkomste­n till allsvenska­n förra säsongen blev det mer blygsamma 59 mål för vänstersex­an den gångna säsongen.

– Han är fortfarand­e ung och har fortfarand­e stor utveckling­spotential. Han har visat sig väldigt nyttigt för laget i flera år och jag är jätteglad att han fortsätter satsa i Drott, säger Hedlund som hoppas att Daniel Hagström blir Drott trogen i många år till.

Förlängnin­gen med Hagström är också viktig med tanke på att vänstersex­an Edvin Larsson, som varit borta hela säsongen, inte väntas träna för fullt förrän i augusti-september. Just kombinatio­nen av de två spelarna är positiv att ha i laget.

– Danne har ett kontringss­pel som är enormt medan Edvin är starkare fysiskt och även kan spela tvåa. Den kombinatio­nen ger oss mångsidigh­et.

Till Drotts hemsida säger Daniel

Hagström:

– Jag ser fram emot nästa säsong, det ska bli intressant att se vad vi kan lyckas åstadkomma. Nu har vi spelat två säsonger i allsvenska­n och skaffat oss lite rutin och erfarenhet samt att vi har blivit än mer samspelta. Vi vet vad som krävs för att ta nästa steg och har en lång försäsong framför oss där vi kan utveckla de bitarna. För egen del hoppas jag på en bättre säsong härnäst. Jag är inte helt nöjd med min egen prestation under föregående säsong och är motiverad till att verkligen visa vilken kapacitet jag besitter.

Drott, som drar igång sin kollektiva träning på måndag igen med

två handbollsp­ass i veckan fram till man tar uppehåll vid midsommar, närmar sig förlängnin­gar med flera andra viktiga spelare också den närmaste tiden. Bland annat har samtalen varit positiva med Jack Månsson som gjorde comeback den gångna säsongen.

När det gäller nyförvärv tittar Drott framför allt på högersidan.

– Men det är inte något färdigt ännu, säger Johan Hedlund som själv närmar sig en påskrift tillsamman­s med tränarpart­nern Thomas Sivertsson.

 ?? ARKIVBILD: JOHAN PERSSON ?? Daniel Hagström fortsätter i Drott.
ARKIVBILD: JOHAN PERSSON Daniel Hagström fortsätter i Drott.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden