Hallandsposten

Osannolikt slut i heta derbyt för Antonsson

Det var en tung helg för många av Halmstads proffsspel­are utomlands. Sead Haksabanov­ic fick lämna planen skadad, Marcus Antonsson brände flera jättechans­er i heta derbyt i Australien och Eric Smiths St Pauli tappade serieledni­ngen efter en ny förlust.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Gabriel Gudmundsso­n

Lille OSC, Frankrike

Lille var spelledigt i franska ligan i helgen, men hade en viktig match i torsdags då det blev förlust 1–2 borta mot Aston Villa i den första kvartsfina­len i Conference League.

Gabriel Gudmundsso­n fick chansen från start till vänster på mittfältet och spelade 78 minuter innan han blev utbytt. Den tidigare Hbk:aren hade en boll inne i mål i 65:e minuten, men det dömdes efter Var-granskning bort för offside.

Bafodé Diakité reducerade i slutet och gav fransmänne­n hopp inför returen i Lille på torsdag.

Eric Smith

St Pauli, Tyskland.

St Pauli har gått in i en formsvacka och förlorat de två senaste matcherna. I helgen blev det förlust hemma mot mittenlage­t Elversberg i en målrik historia som slutade 3–4, vilket gjorde att klubben från Hamburg tappade serieledni­ngen till Holstein Kiel.

Eric Smith, som var tillbaka i mittförsva­ret efter avstängnin­g, spelade hela matchen och drog på sig en varning.

– Vi var inte redo. Vi gjorde juniormiss­tag och förtjänade därför att förlora matchen. Vi var helt enkelt inte där mentalt, säger Eric Smith till Hamburger Morgenpost.

St Pauli är nu en poäng bakom Holstein Kiel, men fem före trean Düsseldorf inför de fem avslutande omgångarna i Bundesliga 2.

Erik Ahlstrand

St Pauli, Tyskland

Erik Ahlstrand är alltjämt fotledsska­dad. Marcus Antonsson

Western Sydney Wanderers, Australien

Hett derby mellan Sydney och Marcus Antonsson Western Sydney Wanderers i helgen. Det slutade med seger för hemmalaget Sydney som avgjorde på matchens sista spark genom Jaiden Kucharski sedan Wanderers kvitterat bara tre minuter tidigare.

Marcus Antonsson spelade från start och missade två jättechans­er i den första halvleken. Vid det första tillfället sköt han i stolpen och vid det andra strax över sedan han vänt bort motståndar­försvaret. Den tidigare Hbk:aren blev utbytt i 68:e minuten.

Wanderers är fortsatt sexa i tabellen, men tappade mark till Sydney som nu är fyra poäng före på fjärde plats.

Karl-johan Johnsson

Bordeaux, Frankrike

Bordeaux hade bra läge att ta ytterligar­e kliv mot nytt kontrakt i Ligue 2, men förlorade med 2–3 hemma mot Bastia efter att tidigt ha hamnat i underläge med 0–3.

Kalle Johnsson hade ingen rolig dag mellan stolparna och tvingades släppa in ett mål redan i första minuten. Han fick låga fyra av tio i betyd av lokaltidni­ngen Sud Ouest. Motivering­en löd så här: ”Tre insläppta mål som han knappast kan göra så mycket åt, möjligen det andra. Inte skyldig till målen, men gjorde inte heller några avgörande räddningar.

Kazper Karlsson

Bologna, Italien

Den förre Hbk-mittfältar­en fanns inte med i truppen när Bolognas Primaveral­ag (U19) slog Sampdoria med 2–1 på bortaplan.

Sead Haksabanov­ic

Stoke City, England

Det går fortsatt tungt för Stoke i Championsh­ip och inför de tre avslutande matcherna är laget fortfarand­e i riskzonen att åka ur. I det avseendet var det sena kvittering­smålet mot bottenkoll­egan Sheffield W i lördags av stor vikt. Stoke har tre poäng ner till lagen under nedflyttni­ngsstrecke­t.

Sead Haksabanov­ic spelade från start till vänster på mittfältet, men blev utbytt i paus med en ljumskskad­a. Det är osäkert om han kan spela i helgen mot Plymouth.

Valmir Berisha

KF Liria Prizren, Kosovo

Liria har inte haft någon rolig säsong och ligger hjälplöst sist i Kosovar Superliga. I helgen kom jumbons 21:a förlust för säsongen när topplaget Drita vann med 4–2 på hemmaplan. Valmir Berisha spelade från start, men antecknade sig aldrig i målprotoko­llet.

Amanda Johnsson Haahr

LSK kvinner, Norge

LSK kom snabbt tillbaka efter förlusten mot Röa i förra omgången av Toppserien och slog Arna-björnar med 3–0 hemma i Lsk-hallen. Hemmalaget dominerade stort och hade många chanser innan avgörandet kom i slutet av matchen.

Amanda Johnsson-haahr var flitigt inblandad i alla chanser och låg bakom Thea Kyvågs 1–0-mål i 39:e minuten, men blev utbytt i 65:e minuten.

LSK har vunnit två av tre matcher i säsongsupp­takten och ligger på fjärde plats i en haltande tabell.

?? ARKIVBILD: AXEL BOBERG ?? Marcus Antonsson hade ingen rolig kväll när hans Western Sydney Wanderers förlorade derbyt i Sydney.
ARKIVBILD: AXEL BOBERG Marcus Antonsson hade ingen rolig kväll när hans Western Sydney Wanderers förlorade derbyt i Sydney.