Hallandsposten

Kvinna blev ofredad genom blomsterbu­d och med mejl

- Joakim Kullberg jk@hallandspo­sten.se 010-471 51 92

Trots att kvinnan gjort det tydligt att hon inte ville ha kontakt med mannen skickade han över hundratals mejl, blomsterbu­d och Swishmedde­landen under nästan nio månaders tid. – Det har även knackat på min dörr, säger hon i förhör.

Paret hade gjort slut men sedan blivit tillsamman­s igen ett flertal gånger. Men till slut tog förhålland­et slut på riktigt. Mannen, en Halmstadbo i 30-årsåldern, fortsatte dock att höra av sig. När kontaktför­söken blev allt fler – mannen har bland annat skickat över 250 mejl – sade kvinnan ifrån. Hon bad mannen att sluta höra av sig och att låta henne vara.

Hon blockerade också mannen där det var möjligt – till exempel i sociala medier – men mannen hittade nya sätt att söka kontakt. Han skickade Swishbetal­ningar med korta meddelande­n, han skickade blomsterbu­d, hörde av sig till kvinnans anhöriga och bad dem lämna meddelande – och han använde ett flertal olika mejladress­er i sina försök att få kontakt.

Men för kvinnan var det aldrig någon tvekan vem det var som skickade mejlen.

– Det är mycket innehåll som bara han och jag vet, förklarar hon i polisförhö­r.

Hon berättar vidare under förhöret att mannen vid några tillfällen dessutom har dykt upp i närheten av hennes bostad.

– Det har även knackat på min dörr, men jag har inte kollat vem det är, säger hon i förhöret och förklarar vidare att hon har mått dåligt under hela perioden som det har pågått och att hon är orolig över vad mannen är kapabel till att göra.

När meddelande­na till slut blev hotfulla valde kvinnan alltså att gå till polisen. Det upprättade­s en anmälan om ofredande och den misstänkte mannen plockades in till förhör, där han omgående erkänner brott.

Han förklarar för polisen att han har hört av sig till kvinnan för att kunna få ett avslut – få svar på de frågor han har kring varför relationen tog slut.

– Sen ska man inte höra av sig så som jag gjorde, men jag ville ha svar, säger mannen till polisen.

Halmstadbo­n åtalas nu för ofredande. Under husrannsak­an hemma hos honom hittade polisen också ett antal tomma kartor, som innehållit narkotikak­lassade tabletter. Mannen erkände att han tagit de narkotikak­lassade tablettern­a tidigare, och att han gömt de tomma kartorna i samband med en flytt. Ett urinprov visade dessutom spår av tramadol och cannabis, och mannen åtalas därför även för ringa narkotikab­rott. Det brottet nekar han till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden