Hallandsposten

Hbk-löftets extraträni­ng ger resultat – får chansen

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Extraträni­ngen på gymmet ger utdelning. Gabriel Wallentin, 23, kliver in i Halmstads BK:S mittförsva­r i stället för skadade Andreas Johansson mot Brommapojk­arna – och får Marcus Olsson bredvid sig. – Jag försöker att inte bygga på mig för mycket kilon utan mer bli stark i kroppen främst, förklarar han.

HBK:S andra raka 1–0-seger borta mot Västerås SK i lördags kostade.

Försvarsne­storn Andreas Johansson, 42, ådrog sig en spricka i ena benet medan mittbacksk­ollegan Joseph Baffoe, 31, åkte på säsongens tredje gula kort, vilket gör att båda missar hemmamötet med BP.

Nytt mittlås blir i stället Gabriel Wallentin och Marcus Olsson, 35.

– Det har gått jättebra på träningarn­a. En högerfot och en vänsterfot, två spelare som är väldigt bra huvudet och som dessutom kan flytta på sig ganska snabbt också, säger tränaren Magnus Haglund.

Gabriel Wallentin startade elva allsvenska matcher i fjol, men har hittills i år fått nöja sig med två inhopp. Nu ser den Trönninge If-fostrade backen, som nyligen skrev på ett nytt fyraårskon­trakt med HBK, fram emot mer tid på planen.

– Kul att få spela. Alltid roligt, tycker han.

Hur mycket har du spelat ihop med Marcus Olsson tidigare?

– Vi har spelat några U21-matcher och en hel del på träning, så jag har spelat lika mycket med honom som med ”Ante” (Johansson) och Baffoe egentligen, så det är inga problem.

Har ni någon särskild rollfördel­ning mellan er?

– Nej, jag har lite mer längd så jag kanske tar några fler nickduelle­r, men inte mer än det.

Gabriel Wallentin, som mäter 189 centimeter i strumpläst­en mot Marcus Olssons 180, härdades under två lånesäsong­er i ettan och superettan med Skövde AIK innan han fick chansen i HBK i fjol.

Senast mot Västerås kom han in under de sista 26 minuterna när Bollklubbe­n tätade ytterligar­e bakåt med fembacksli­nje i slutskedet.

Hur ser du på din utveckling i år?

– Jag känner att jag utvecklas varje vecka. Så klart behöver jag spela matcher för att utvecklas ännu mer, men jag gör det jag kan på träning och tränar extra så mycket jag orkar och kan. Jag tycker att det går framåt hela tiden.

Hur tränar du extra?

– Jag försöker både ta hand om min kropp, återhämta mig och bygga på mig en bra fysik. Jag är en del i gymmet, både här (på Örjans vall) och borta på Primal, så det blir några pass i veckan.

Har du satt upp något mål för hur många kilon du ska lägga på dig?

– Nej, jag försöker att inte bygga på mig för mycket kilon utan mer bli stark i kroppen främst.

Men lika okuvligt som HBK var defensivt i Västerås, lika blekt var laget offensivt. Enda avslutet på mål var Phil Ofosu-ayehs nick som gick i mål.

Tränare Haglund om hur offensiven ska åtgärdas mot BP:

– Vi jobbar hårt med det varje dag. Vi identifier­ar så klart de saker som inte är bra nog och vårt passningss­pel har inte varit bra nog, vilket har lett till väldigt korta anfall. Vi har haft väldigt starka matchinled­ningar, skapat lite tryck och fasta situatione­r och tagit ledningen, men sedan har vi kommit av oss. Så vi hoppas att vi kan hitta nycklar så att vi kan få en bättre matchbild sett över 95 minuter.

 ?? BILD: MAGNUS ANDERSSON ?? Gabriel Wallentin får starta sin första allsvenska match för året som mittback i stället för skadade Andreas Johansson mot Brommapojk­arna på söndag.
BILD: MAGNUS ANDERSSON Gabriel Wallentin får starta sin första allsvenska match för året som mittback i stället för skadade Andreas Johansson mot Brommapojk­arna på söndag.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden