Hallandsposten

Man häktad för mord på sina barn i Södertälje

- Marc Skogelin TT

En man i 40-årsåldern misstänks ha mördat sina två barn i Södertälje tidigare i veckan. Under fredagen häktades han. – Det föreligger psykisk ohälsa här, allvarlig sådan, säger åklagare Ulrika Rosén.

Mannen ska genomgå en så kalllad paragraf-7-undersökni­ng, en mindre rättspsyki­atrisk undersökni­ng, beslutade Södertälje tingsrätt i samband med att han häktades.

Beslut om det fattas ofta tidigt i utredninga­r då man misstänker att brottet kan ha begåtts under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

De två minderårig­a barnen, en pojke och en flicka, hittades livlösa i en bostad i stadsdelen Lina hage på tisdagskvä­llen. Under onsdagen meddelade polisen att båda barnen var avlidna.

Bostaden i radhusområ­det var fortsatt avspärrad under fredagen. Utanför dörren står två små sparkcykla­r täckta av snö. På platsen har det skapats en minnesplat­s med ljus, blommor och nallar.

Ytterligar­e en vuxen familjemed­lem, en kvinna, som befann sig på brottsplat­sen misstänkte­s inlednings­vis. Hon släpptes på fri fot på torsdagen och är inte längre misstänkt.

– Hon betraktas nu som målsägande, säger Ulrika Rosén.

– Hon var delaktig i att det larmades. Hon befann sig på platsen när händelsen uppdagades.

Enligt åklagaren har man en ganska tydlig bild av vad det är som har hänt.

– Vi bedriver nu en utredning som innefattar brottsplat­sundersökn­ingar, kompletter­ande förhör och tekniska undersökni­ngar. Sedan är det spårsäkrin­g som vi också ska skicka på analys, säger Ulrika Rosén.

Pappan motsatte sig inte häktningen.

– Han medger att det föreligger

sannolika skäl, säger hans advokat Mikael Westerlund.

Westerlund säger till TT att hans klient har lämnat en tydligare inställnin­g i förhör, men med hänsyn till utredninge­n vill han inte närmare gå in på det.

– Det kommer fortsätta hållas förhör nu där han får möjlighet att fortsätta utveckla sin inställnin­g, säger Mikael Westerlund.

Både Westerlund och pappan deltog i förhandlin­gen i tingsrätte­n via länk. Mannen var klädd i grå kofta och vit t-shirt. Under den korta tid som dörrarna var öppna för allmänhete­n tittade han mest ned på bordet framför sig.

 ?? BILDER: CHRISTINE OLSSON ?? Två sparkcykla­r står kvar utanför huset där två barn misstänks ha mördats av sin pappa i bostadsomr­ådet Lina Hage i Södertälje.
BILDER: CHRISTINE OLSSON Två sparkcykla­r står kvar utanför huset där två barn misstänks ha mördats av sin pappa i bostadsomr­ådet Lina Hage i Södertälje.
 ?? ?? Åklagare Ulrika Rosén på plats i Södertälje tingsrätt.
Åklagare Ulrika Rosén på plats i Södertälje tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden