Hallandsposten

Halmstad Hammers ”Hemlighete­n” bekräftad – Crespin lämnar

Jacob Crespin byter Halland mot Småland och Hockeyetta­n mot allsvenska­n. Hockey-sveriges ”sämst bevarade hemlighet” är nu bekräftad.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Den hyllade målvakten tog farväl av lagkamrate­rna i Halmstad Hammers efter den sista matchen i kvalserien mot Vimmerby.

Då ville han inte bekräfta vilken hans nya klubb skulle bli mer än att det var ett steg upp i seriehiera­rkin, i allsvenska­n.

– Att få spela hockey på heltid – det är ju det som man har drömt om, sa Jacob Crespin till HP tidigare i veckan.

– Det är klart att det var känslosamt att ta farväl av alla i klubben som man har upplevt så mycket fantastisk­t med. Jag menar, tio år

– då har man fått ett stort Hammers-hjärta.

Nu är det officiellt att det blir en flytt till hockeyalls­venska Kalmar HC, vilket det också ryktats starkt om.

Jacob Crespin har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong med Kalmar som slutade på tionde plats i hockeyalls­venskan i fjol och sedan åkte ut mot BIK Karlskoga i åttondelsf­inalen i det hockeyalls­venska slutspelet.

– Det känns väldigt roligt och motiverand­e att bli en del av Khc-familjen. Klubben har gjort en häftig resa de senaste åren och byggt upp en trygg miljö för spelarna att utvecklas i, vilket är viktigt för mig. Ser fram emot att träffa alla inom laget och spela inför en härlig publik i ”Hatten”, säger Jacob Crespin till Kalmar HC:S hemsida.

Jacob Crespin flyttar till Kalmar HC.

ARKIVBILD: ROGER LARSSON

Kalmars sportchef Daniel Stolt säger:

– Vi är glada att Jacob väljer att fortsätta sin karriär i Kalmar HC. Han har under flera år varit en av de absolut bästa målvaktern­a i Hockeyetta­n och burit Halmstad på sina axlar. Vi hoppas att han fortsätter utvecklas hos oss i KHC.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden