Harligt Hemma special - Sommar

Hej Mattias!

- MAYA ROTANDER

Du verkar brinna för grillat – hur kommer det sig?

– Jag älskar det sociala med grillning. Man grillar ju aldrig ensam utan bjuder oftast familj och vänner vilket är härligt. Sen finns det så himla mycket du kan grilla, från förrätter och snacks, till varm mat, sallader och desserter. Och så fort man inser vilka möjlighete­r det finns så är det svårt att inte älska grillning.

Vad lägger du själv helst på grillen?

– Jag gillar att grilla många olika saker så att det blir en minibuffé varje gång. Om man nu ändå ska lägga tid och energi på att starta en grill så ska man minsann utnyttja den. Sen beror det på humör, men jag gillar att blanda smarriga grönsaker med gott marinerat ”vegokött” eller tofu. Burgare går ju också hem, ah, så svårt att välja! Sen älskar jag ju desserter och det blir verkligen en storslagen final om du bjuder på till exempel en grillad banana split.

Vad dricker du till?

– Jag älskar att starta med bubbel, gärna med en kula sorbet i. Annars gillar jag alltid vin eller kanske rosésangri­a här intill. Pratar vi drinkar så är jag svag för en klassisk, syrligt söt daquiri.

Vem skulle du vilja bjuda på vegansk barbeque?

– Kanske nån galet köttig person, typ Per Morberg eller Edward Blom. Eller någon jag är lite småkär i som John Lundvik … haha.

Hur fixar du härligt hemma?

– Jag hatar att alla bor så vitt och avskalat. Jag har varit sån, men härligt hemma för mig innebär personligt. Om det ligger en hög med böcker på en byrå så vill jag kunna berätta något om dem. Jag vill att jag ska kunna berätta mycket som möjligt om sakerna jag har hemma. Jag gillar guld och jag gillar färg och vill att folk ska bli glada när de är hemma hos mig.

 ??  ?? MATTIAS KRISTIANSS­ON Ålder: 33.
Bor: Stockholm.
Gör: Chefredakt­ör för magasinet Vego, bloggare och tv-kock.
Aktuell: Med boken Vegan BBQ.
MATTIAS KRISTIANSS­ON Ålder: 33. Bor: Stockholm. Gör: Chefredakt­ör för magasinet Vego, bloggare och tv-kock. Aktuell: Med boken Vegan BBQ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden