Harligt Hemma Special - Var

VÄLKOMMEN

-

Våren är vår lurigaste årstid. En helg i februari tror man att den är här. Ja, på instagram har någon redan lagt upp snödroppar och på lördagspro­menaden sitter folk ute längs husväggar – med filtar och rykande kaffekoppa­r – och lapar sol. Ljudet av smält snö som porlar ner för brunnen, fåglarna som kvittrar och gruset på asfalten som dammar upp, allt är vår! Någon har balkongdör­ren öppen och låter tonerna till Hansons Mmmbop sippra ut. Det är också vår. Jag ser en bild från New York och känner en märkligt stark längtan dit. Även den, min längtan är vår.

Så går det en dag eller två. Det blir åter minusgrade­r och allt är borta. Ingen 90-talsmusik på avstånd, borta är min starka känsla av att vilja promenera längs Manhattans gator. Våren kom och gick och där står man som en lättlurad idiot. Alldeles för hoppfull och naiv.

Men nu är det mars. Och sen är det april. Den kan inte luras så många gånger till. Och vi hejar på och sätter fart med det här magasinet som är fyllt till bredden med vår! Ja kom då, se krokus och tussilago, hör lärkan och kanske Mmmbop.

Kom nu våren!

VÅRPRYLAR & INSPIRATIO­N

1. Rustas kulörta lampor med solceller skyndar på våren och lyser upp kvällarna p på uteplatsen p eller balkongen.

2. Tingeling får gärna hänga i mina balkonglåd­or när tiden kommer och växter behöver stöttas tas upp. Finns på Blomlandet.

3. Välkommen till mitt blygsamma orangeri med rottingfåt­ölj gfåtölj från Affari of Sweden. Här sitter jag hela dagarna och h läser och dricker nybryggt kafaffe och bara njuter. Nej. Nu ljuger jag allt. Jag har ar ju knappt en vettig balkong. Men om. Ja, om jag hade ett glasrum så skulle jag ha så här fint. Helt klart.

4. Min vattenkann­a har sett sina bästa dagar och nu suktar jag efter den här enkla och stilrena från Muurla. a.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden