Harligt Hemma Special - Var

HEM: NORDISKT AVSKALAT ALAT

Ljust och genomtänkt och hos inredaren Nicole

- TEXT & FOTO JESSICA HOLM

Inredaren Nicoles arbetsdaga­r handlar om färgsättni­ng, planritnin­gar, möbler, färg och form. Hon hjälper helt enkelt andra människor att ”hitta hem”. Själv landade hon och familjen i sitt egna drömhem för snart två år sedan, när de sålde sin lägenhet i Sundbyberg för att köpa ett 70-talsradhus i Tullinge.

–Vi tittade faktiskt inte särskilt länge innan vi föll pladask för detta. Eftersom min familj bor i Rönninge och Sebastians familj i Småland ligger huset bra till geografisk­t, söder om Stockholm. När vi såg det på Hemnet blev vi blixtföräl­skade direkt.

NÄR PARET SEDAN gick på visningen kändes allt helrätt. Att huset är byggt på höjden med tre våningar ser de bara som en fördel.

– Till en början var vi lite skeptiska kring att bo på tre våningar med ett litet barn, men han lärde sig snabbt att gå i trappor, vilket inte är en nackdel. När vi på visningen kom upp på plan tre och såg de fina takbalkarn­a, ljuset och takhöjden kändes det bara så bra, säger Nicole. Att huset dessutom var så gott som inflyttnin­gsklart och att inga större renovering­ar krävdes var ytterligar­e något som tilltalade paret.

– Som inredare har jag en tendens till att

I BÖRJAN VAR VI LITE SKEPTISKA TILL ATT BO PÅ TRE VÅNINGAR MED ETT LITET BARN

enkelt kunna se lösningar direkt, men både min och Sebastians akilleshäl är själva byggandet.

TILLS VIDARE HAR DE valt att inreda det översta planet på våning tre med gästrum och kontor. Det betyder att de inte använder det särskilt mycket i nuläget. Men om familjen utökas med fler barn i framtiden är planen att föräldraso­vrummet ska ligga där, och då har Nicole ”känslan av att det kommer bli favoritpla­tsen”.

– Det är toppen att huset har så mycket utveckling­spotential, så att vi kan bo här länge. Och eftersom vi ofta får besök av familj och vänner är det skönt att gästerna får en egen liten del av huset.

FAMILJEN SOM SÅLDE huset till Nicole och Sebastian hade renoverat det i åtta års tid och kommit på en hel del smarta lösningar som föll paret i smaken.

– Vi är framför allt nöjda med den platsbyggd­a lösningen i köket under trappan. I många hus är detta en dödyta, men här nyttjas den till sitt fullo med skåp och lådor som ger jättemycke­t förvaring, säger Nicole och fortsätter. Dessutom är vi otroligt nöjda med att ha två uteplatser. Det är lyxigt att kunna flytta sig efter solen.

FRAMFÖR ALLT ÄR VI NÖJDA MED DEN PLATSBYGGD­A LÖSNINGEN UNDER TRAPPAN

Stilmässig­t vill Nicole gärna hålla en lugn och sober bas i sitt hem, som en kontrast till all färg och form hon arbetar med hela dagarna.

– Jag inspireras väldigt mycket av den skandinavi­ska stilen med ljusa träslag och milda färger. Mina inrednings­val genomsyras ofta av just detta. Men jag har också en förkärlek för giftermåle­t mellan gammalt och nytt och tycker det är intressant hur man kan blanda olika typer av material för att få till en helhet.

MINA INREDNINGS­VAL GENOMSYRAS AV DEN SKANDINAVI­SKA STILEN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VEM BOR HÄR? Nicole Nörgaard, 28, och Sebastian Bergqvist, 31, och sonen Lennox, 2,5. Gör: Nicole jobbar som inredare och Sebastian är säljare.Var: Tullinge söder om Stockholm. Instagram: @nicnorsint­erior
VEM BOR HÄR? Nicole Nörgaard, 28, och Sebastian Bergqvist, 31, och sonen Lennox, 2,5. Gör: Nicole jobbar som inredare och Sebastian är säljare.Var: Tullinge söder om Stockholm. Instagram: @nicnorsint­erior
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden