Harligt Hemma Special - Var

Tv-serier

-

KOMEDI

Eleanor Shellstrop är ingen vidare trevlig person – faktum är att hon är så pass otrevlig att hon själv blir förvånad över att hamna i himlen när hon hastigt dör. Det visar sig också mycket riktigt vara ett misstag och nu, innan någon upptäcker den administra­tiva missen, måste hon försöka göra sig förtjänt av en plats i paradiset. ”The good place”, med stjärnor som Kristen Bell och Ted Danson, är en rolig bagatell som du ser på SVT på söndagar eller på SVT Play.

DRAMAKOMED­I

Sam Fox slog igenom som barnstjärn­a men hankar sig nu fram i Hollywood främst som röstskådes­pelare. Hon är ensamståen­de med tre döttrar och på andra sidan gatan bor hennes gamla mamma, som möjligen är väg in i demensdimm­orna. Det är ramberätte­lsen för ”Better things”, vars tredje säsong just har haft premiär på HBO Nordic. Det må låta lågmält men det är ovanligt vasst och roligt om att vara medelålder­s kvinna i dag. Pamela Adlon har skrivit och spelar huvudrolle­n och den är ljuvligt rollbesatt med skådespela­re du ofta sett i biroller men så här får breda ut sig och briljera.

SPÄNNING

Vi är många som har läst Malin Persson Giolitos spännande bok ”Störst av allt”, där en skolskjutn­ing ägt rum på en svensk skola med elever från främst överklasse­n. Nu kommer den som tv-serie; Netflix första svenska originalse­rie, faktiskt. I rollerna ses bland andra Hanna Ardéhn (från ”30 grader i februari”, William Spetz, David Dencik, Reuben Sallmander, Evin Ahmad och Helena af Sandeberg. Premiär den 5 april.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden