Harmoni I Kropp & Själ (Sweden)

I hemmet

-

Ditt köksbord har blivit en förvarings­yta för post, nycklar och småprylar

”Du behöver skapa reda i oredan,” säger Lisa Zaslow som är vd på Gotham Organizers i New York. Sätt upp tre saker precis innanför din ytterdörr: en låda till post, en anslagstav­la till räkningar och viktiga lappar, och en korg eller ett fat till nycklar, öronproppa­r och andra småprylar. Varje gång du ska gå ut med soporna passar du på att kasta ner det som är skräp i soppåsen. ”Det är mer troligt att du kommer lyckas hålla ditt hem organisera­t om du kombinerar den nya vanan med något annat som du gör regelbunde­t”, säger Zaslow.

Dina grannar tycker om att lyssna på för hög musik

Knyt kontakt med dem så att de börjar se dig som en vän, säger Marty Latz som är författare av Gain the Edge! samt grundare av Latz Negotiatio­n Home Institute. Prova att knacka på hos dem med en flaska av ditt favoritvin och fråga om de har tid för ett glas. Börja sedan kallprata lite (”Har ni också haft problem med tidningsle­veransen?”) innan du går vidare till det riktiga problemet: ”Jag ville prata med er om att ni spelar musik ganska högt ibland”. Berätta för dem att du inte har några som helst problem med att de spelar musik lite tidigare på kvällen eller när du är bortrest. Så länge du inte brusar upp kommer de förmodlige­n att samarbeta, menar Latz.

Dina barn eller barnbarn har förvandlat ditt en gång så fridfulla hem till en enda stor lekplats

”Knepet är att skapa förvarings­utrymmen på många platser i hemmet”, säger Zaslow. På det sättet kommer du att faktiskt använda dem. Använd till exempel dekorativa korgar i vardagsrum­met och krokar i hallen. Och försök att hålla ditt sovrum helt fritt från allt vad leksaker heter.

 ??  ?? Att se till att ditt hem är städat och organisera­t kan minska stress, eftersom du slipper vara omgiven av en störande röra.
Att se till att ditt hem är städat och organisera­t kan minska stress, eftersom du slipper vara omgiven av en störande röra.
 ??  ?? MEDSKRIBEN­TER Andrea Stanley, K. Aleisha Fetters, McKenzie Maxson och Moira Lawler
MEDSKRIBEN­TER Andrea Stanley, K. Aleisha Fetters, McKenzie Maxson och Moira Lawler

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden