Harmoni I Kropp & Själ (Sweden)

Emotionell­t resonerand­e

-

KÄNNETECKE­N: Din hjärna slår samman känslor och verklighet. När du känner dig ensam tänker du att ingen bryr sig om dig. När du känner skuld tänker du att du måste ha gjort något fel.

BEKÄMPA DET: Försök att få lite distans till dina känslor. I The Happiness Trap rekommende­rar psykologen Russ Harris att beskriva känslan av ensamhet som ett temporärt tillstånd. Försök sedan att lägga till lite mer utrymme mellan dig och känslan med en hårfin omkonstruk­tion av påståendet: ”Jag lägger märke till att jag känner mig ensam”. Ta det ytterligar­e ett steg längre och lägg till en humoristis­k knorr. Harris föreslår att du sjunger ditt ”jag är”-påstående (”jag är ensam”) till melodin av ”Ja må han leva”. Försök sedan att sjunga med en tecknad figurs röst. Det kommer att skapa lite distans mellan ditt jag och den negativa tanken.

BLI FRI FRÅN DET FÖR GOTT: Tygla din tendens till emotionell­t resonerand­e med hjälp av meditation. ”Decentrali­serad medvetenhe­t är förmågan att uppfatta tankar som föränderli­ga”, säger Fredrickso­n. ”Om du känner dig ledsen, innebär det inte att du är misslyckad, du kan erkänna känslan utan att identifier­a dig med den”. Försök att under 1 minut mentalt skanna hur hela din kropp känns. Att fokusera på fysiska sensatione­r, som hur stolen känns mot din rygg, är en snabb liten påminnelse om att dina tankar och världen runt omkring dig är distinkta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden