Harmoni I Kropp & Själ (Sweden)

Massageolj­a med ringblomma

-

Ringblomma­n lugnar irriterad hud, och är därför huvudingre­diensen i min massageolj­a. Jag använder torkade blommor som jag skördar i min trädgård på sommaren, men det finns att köpa året runt. Att massera in huden med ett tunt lager av den här oljan efter att du har badat eller duschat hjälper till att kapsla in fukt.

 ??  ?? Fyll en glasburk (500 ml) till två tredjedela­r med torkade ringblommo­r och täck dem med ekologisk solrosolja. Förslut burken och placera på ett varmt ställe i 2–4 veckor. Sila oljan och häll på en flaska, förvara den sedan mörkt och svalt tills du ska använda den. Om du vill kan du även addera en eterisk olja som du tycker om. Ta 2–3 droppar per 30 ml silad olja.
Fyll en glasburk (500 ml) till två tredjedela­r med torkade ringblommo­r och täck dem med ekologisk solrosolja. Förslut burken och placera på ett varmt ställe i 2–4 veckor. Sila oljan och häll på en flaska, förvara den sedan mörkt och svalt tills du ska använda den. Om du vill kan du även addera en eterisk olja som du tycker om. Ta 2–3 droppar per 30 ml silad olja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden