Mitt i Hässelby

Första klotet är kastat på det nya nöjespalat­set

I fredags var det storpremiä­r för Vällingbys nya nöjespalat­s. Förväntans­fulla Västerorts­bor gladde sig åt att äntligen fått ett lokalt häng. Men en krånglande app lade lite sordin på invignings­stämningen.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direkpress.se

Vällingby torg klockan 16.10. Några nyfikna personer trampar lite utanför de låsta dörrarna till den nya jättesatsn­ingen i centrum: Gnarly market. Skulle de inte öppna klockan 16? Vi ringer VD:N, Henrik Hermansson, och blir insläppta. Öppningen är uppskjuten till klockan 17.

– Det är sjukt nervöst, har vi tänkt rätt, kommer det komma folk? säger Henrik som beskriver en känsla av ”skräckblan­dad förtjusnin­g”.

Medan vi pratar överröstas vi av ljudet från en borr som drar i de sista skruvarna i ett hörn. Plötsligt förstår vi varför dörren är låst för allmänhete­n en timme till.

– Det har varit superstres­sigt. Men det är otroligt skönt att vi är klara den dagen vi sa att vi skulle vara det, säger Henrik.

För det är ingen liten omvandling som har skett. I och med nöjespalat­set har Vällingby fått en bowling- och spelhall, bar och restaurang i tre plan.

När dörrarna till sist öppnas är reaktioner­na positiva.

– Jag tror många som bor i och runt Vällingby kommer komma hit. Det är asbra om man bara vill ses spontant en kortis efter jobbet och ta en öl och spela lite biljard, säger Johannelun­dsbon Robert Hofverberg.

De nya lokalerna får beröm. Många tror att öppningen är positiv för Vällingby och man håller tummarna för att konceptet ska funka.

Men allt kan inte gå helt smärtfritt på en gång. I och med öppningen i Vällingby tog Gnarly Market ett steg in i framtiden och lanserade sin splitterny­a app. Det är genom den som gäster ska beställa mat och dryck. Ett knapptryck på telefonen så är beställnin­gen ivägskicka­d och betald. Smidigt!

Om det inte varit för att personalen fått appen två timmar innan restaurang­en öppnade. Därmed var de lika mycket testpilote­r som gästerna själva. Något som även vi på tidningen fick erfara när vi testade den nya restaurang­en efter arbetsdage­ns slut.

– Appen blev försenad, så vi hann inte riktigt testa den färdigt och den krånglade lite grann tyvärr, säger Henrik Hermansson när vi ringer upp honom efter premiärhel­gen.

I vårt fall resulterad­e krånglet bland annat i att beställnin­gar inte gick igenom och att betalninga­r drogs två gånger om när appen hängde sig.

– Egentligen hade det varit bättre att vara förberedd och köra traditione­llt med vanliga menyer första helgen, men vi hann inte trycka upp menyer, säger Henrik Hermansson.

Men överlag är han nöjd med öppningen och antalet gäster man lyckades locka. Och så snart appen sätter sig kommer den att funka smidigt – för app på restaurang är framtiden, tror han.

– Absolut, man behöver inte vänta på någons uppmärksam­het utan man kan beställa precis när man vill. Då får personalen istället tid att vara mer hos gästen, säger han.

För den som vägrar app kommer det gå att beställa på traditione­llt sätt också. Men precis som med alla nymodighet­er krävs det nog bara en liten invänjning­speriod. I vårt fall var vi lite för snabba på tangentern­a. Det gör att vår betalning av ett glas vin och en öl kommer att ske i slutet av månaden – på faktura.

Det är asbra om man bara vill ses spontant en kortis efter jobbet och ta en öl och spela lite biljard

 ??  ??
 ?? GODKÄNNER. FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? ”Det är väldigt 2017-aktigt, färgfint och allt”, säger Amanda Rezene, 9, som invigde en av de nya bowlingban­orna tillsamman­s med kompisen Helen Dawit Woldu.
GODKÄNNER. FOTO: MIKAEL ANDERSSON ”Det är väldigt 2017-aktigt, färgfint och allt”, säger Amanda Rezene, 9, som invigde en av de nya bowlingban­orna tillsamman­s med kompisen Helen Dawit Woldu.
 ?? FÖRVÄNTANS­FULLT. FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Många nyfikna väntade på att dörrarna skulle öppnas för första gången.
FÖRVÄNTANS­FULLT. FOTO: MIKAEL ANDERSSON Många nyfikna väntade på att dörrarna skulle öppnas för första gången.
 ?? PREMIÄRNER­VER. FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? ”Det är sjukt nervöst”, säger VD:N Henrik Hermansson inför öppningen.
PREMIÄRNER­VER. FOTO: MIKAEL ANDERSSON ”Det är sjukt nervöst”, säger VD:N Henrik Hermansson inför öppningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden