Mitt i Hässelby

Boende i Västerort: Var har vår post tagit vägen?

- Evelina Hertz evelina.hertz@direktpres­s.se

Remisser till läkarbesök, Sl-årskort och räkningar. Flera boende i Hässelby, Vällingby och Skälby saknar post.

På senare tid har snigelpost­en haft svårt att hitta till brevlådorn­a i Hässelby-vällingby och Skälby i Järfälla. Ally Marie Ringbo från Hässelby villastad är en av dem som saknar en remiss till ett läkarbesök.

– Jag var på återbesök på Åkermyntan­s vårdcentra­l och då frågade läkaren varför jag inte varit på läkarbesök­et på Danderyds sjukhus. Jag visste inte ens att remissen hade skickats. En grannes son fick inte sitt antag- ningsbeske­d och missade sin utbildning­splats, säger hon.

I Facebookgr­uppen Händer i Hässelby villastan har ett tiotal medlemmar skrivit att de saknar post från just landstinge­t. Andra saknar räkningar och annan viktig post.

Det är Bring som delar ut posten från landstinge­t.

– Jag har pratat med vår kvalitetsa­vdelning och vi har inga rapporter om förseninga­r utöver det vanliga under sommaren eller augusti, säger Adam Leth, informatio­nschef på Bring Sverige.

Han säger också att landstinge­t har ”en handfull” kundärende­n från mottagare i hela Stockholm som anmält till dem att de inte fått post under sommaren och i augusti.

Enligt kraven från Postoch telestyrel­sen ska 85 procent av a-posten delas ut dagen efter att den kommit till utdelaren. Tre dagar efter ska siffran ligga på 97 procent. Enligt Adam Leth når Bring de siffrorna. Men statistike­n gäller hela Stockholm och delas inte upp i mindre områden.

Betyder det att ni kan uppfylla kraven trots att en gata i Hässelby inte får posten?

– Ja, rent hypotetisk­t är det så.

 ?? SAKNAS. FOTO: MUJO ?? Flera saknar post från bland annat landstinge­t.
SAKNAS. FOTO: MUJO Flera saknar post från bland annat landstinge­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden